Boasson Hagen knuste alle med herlig solobrudd

– Håper jeg har noe godt på gang til Tour de France, sier Edvald Boasson Hagen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Edvald Boasson Hagen viste styrke nok en gang og vant søndagens avsluttende etappe av Tour of Norway.

Opplendingen stakk fra feltet i et herlig friskt solobrudd på de siste kilometerne i Sarpsborg og cruiset inn til seier – hans andre på like mange dager i Touren.

Se vinnerspurten og seiersintervjuet i videovinduet øverst!

Etter målgang var 29-åring en glad, men svært sliten etappevinner.

– Dette var utrolig digg! Det var veldig glatt og teknisk. Men så så jeg det ble en mulighet til å ta en luke der. Tobias Foss (det norske landslaget – journ.anm.) kjørte veldig fort i svingene der, så da tenkte jeg at måtte være mulig for meg også. Så da bare støtet jeg og kjørte inn, sier Boasson Hagen til TV 2.

– Jeg hadde en seier i går og hadde lyst til å klinke til i dag også. Det var ikke planlagt, for jeg hadde tenkt å gå i spurten. Men jeg satt langt foran og tenkte jeg skulle prøve, sier han.

Trodde på sammenlagtseier

Boasson Hagen håpet naturlig nok også på å sikre seg sammenlagtseieren med stuntet, og det så også lenge ut til at det kunne gå.

Men sammenlagtleder Pieter Weening klarte å begrense tidstapet, og feltet kom inn åtte sekunder bak.

Sondre Holst Henger tok 2. plassen, mens August Jensen ble nummer tre.

Boasson Hagen klatret likevel forbi Holst Enger i sammendraget og overtok 2. plassen. Weening vant dermed årets Tour of Norway 23 sekunder foran Boasson Hagen, mens Holst Enger endte på 3.plass – 33 sekunder bak.

Boasson Hagen deppet likevel ikke nevneverdig over det.

– Det var den eneste mulighet for å prøve å ta inn i sammendraget. Jeg er veldig glad for at det ble etappeseier, om ikke annet. Jeg vet ikke om jeg klarte å gå opp og ta 2. plassen også, men det var i hvert fall det som var målet, sier han.

– Håper jeg har noe på gang

Han gleder seg også over at formen er i anmarsj en drøy måned før Tour de France tråkkes i gang.

– Jeg visste at jeg vil bli bedre inn mot Tour de France, og det håper jeg stemmer. Jeg håper jeg har noe godt på gang, sier Boasson Hagen med et smil.

Holst Enger var på sin side heller ikke veldig skuffet, selv om han fikk nok en pallplass i årets ritt.

– Han Edvald er en luring. Det var veldig smart det han gjorde, men det var kjipt jeg ikke klarte å ta ham igjen, sier Holst Enger til TV 2.

– Jeg tror de fleste fikk litt panikk da han gikk. Jeg hadde håpet vi hadde vært flere som dro med en gang han stakk. Da kunne vi kanskje klart det. Men all ære til Edvald. Han var kjempesterk i dag og en verdig vinner, slår Holst Enger fast.

IAM-rytteren fleiper med at alle pallplassene i år bare motiverer han ekstra.

– Jeg må ha noe å strekke meg etter, vet du. Neida, generelt sett så er jeg veldig fornøyd med årets Tour of Norway. Jeg har fått mange gode pallplasseringer, sier han.

Holst Enger kunne uansett glede seg over at han vant den grønne poengtrøyen i rittet.

Mente Boasson Hagen fikk motorsykkel-hjelp

Like blid var ikke Weening, som mente Boasson Hagen fikk i overkant mye drahjelp av en motorsykkel da han stakk fra feltet.

Nederlenderen var tydelig oppgitt da TV 2 snakket med ham.

– Fryktet du at seieren skulle ryke?

– Ja, nesten, spesielt da jeg så motorsykkelen ligge fem meter foran Edvald! Da tenker du at han kanskje får en del hjelp fra landsmannen sin. Det er faktisk ikke fint gjort. Men det løste seg til slutt, heldigvis, så jeg skal ikke snakke mer om det, sier Weening til TV 2.

Boasson Hagen tar kritikken med stor ro.

– Det lå en motorsykkel foran, men jeg hadde ikke et voldsomt dragsug av det. Jeg skulle bare jage og sykle så fort som mulig, og det er ikke jeg som sitter på motorsykkelen. Jeg spurte ikke om hjelp eller noe, og jeg har ikke kontakt med dem, og han hadde nok kjørt fortest mulig og fulgt det raskeste sporet han også, sier Boasson Hagen.

– Så dere har snakket sammen om det?

– Ja, og han sa han hadde gjort det samme selv.