Skytingen skjedde i Nenzing vest i Østerrike. Tre personer, inkludert gjerningsmannen, er døde. 
Skytingen skjedde i Nenzing vest i Østerrike. Tre personer, inkludert gjerningsmannen, er døde. 

Tre døde og elleve såret i Østerrike:

Mann skjøt vilt rundt seg på konsert

To personer ble skutt og drept og elleve såret i en skyteepisode på et konsertområde i Østerrike. Gjerningsmannen skjøt deretter seg selv, opplyser politiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Skytingen skjedde i tretiden natt til søndag på et konsertområde i Nenzing, vest i Østerrike.

Startet med en krangel

En 27 år gammel mann skjøt rundt seg, og drepte to personer og såret elleve. Deretter skjøt han seg selv, ifølge den østerrikske avisen Kleinezeitung.

De to drepte er begge menn på henholdsvis 33 og 48 år. Flere av de skadde personene ble alvorlig såret, og søndag ettermiddag var fortsatt én person kritisk skadd.

Skytingen skjedde under en festival arrangert av en MC-klubb, og skal ifølge politiet ha startet med en krangel mellom en mann og en kvinne på en parkeringsplass.

Skjøt seg selv

Da krangelen eskalerte gikk mannen til bilen sin og hentet et skytevåpen, før han gikk inn på konsertområdet og begynte å skyte rundt seg. Der drepte han to personer og skadet elleve, før han gikk tilbake til parkeringsplassen og skjøt seg selv. Kvinnen han kranglet med skal ikke ha blitt skadet.

Rundt 150 personer var til stede på festivalen. Gjerningsmannen skal ha fyrt av rundt 30-40 skudd inn mot folkemengden. Flere av festivaldeltakerne flyktet mot nærliggende skog og vei for å unnslippe drapsmannen.