SEIERHERRE: Alexander Kristoff spurtslo de andre sprintkanonene og suset inn til seier. Foto:  AFP PHOTO / LIONEL BONAVENTURE
SEIERHERRE: Alexander Kristoff spurtslo de andre sprintkanonene og suset inn til seier. Foto:  AFP PHOTO / LIONEL BONAVENTURE Foto: Lionel Bonaventure

Kristoff vant i California

Alexander Kristoff vant omsider en spurtduell med Peter Sagan og kunne juble for seier på 7. etappe i Tour of California lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Tour of Norway på TV 2 og TV 2 Sumo klokken 13.00!

Kristoff fikk god hjelp av sine lagkamerater i Katjusja og hadde beina som skulle til for å avvise det siste forsøket fra Sagan i spurten.

Julian Alaphilippe satt med i tetgruppen og forsvarte ledertrøya i rittet foran den avsluttende etappen søndag.

Sagan la seg på hjul med Kristoff en drøy kilometer før mål og satset på å passere ham i spurten, men han maktet det ikke. Slovaken, som har to etappeseirer tidligere i rittet, måtte nøye seg med 2.-plass. Danny van Poppel ble nummer tre.

– Jeg var overrasket når jeg så til min side på målstreken, og jeg så ham der, sa Kristoff om Sagan ifølge Cyclingnews.

– Han var hele tiden i front og han var mye alene, så han må ha hatt en sterk reise i dag. For meg var det godt at han brukte mye energi fordi det var grunnen til at jeg klarte å slå ham, fortsatte nordmannen.

Alaphilippe avviste alle angrep fra rivalene og har mer eller mindre sikret seg sammenlagtseieren i rittet. Han er 16 sekunder foran australske Rohan Dennis og 38 foran amerikanske Brent Bookwalter før den flate, raske avslutningsetappen søndag.

I motsetning til lørdag er det ingen tøffe stigninger søndag, og alt ligger an til en massespurt. (NTB/TV 2)