Canada slo USA og sikret finaleplass

Søndagens finale i ishockey-VM blir mellom Canada og Finland.

Canada er i finalen i ishockey-VM og møter Finland.
/ AFP PHOTO / ALEXANDER NEMENOV Foto: Alexander Nemenov
Canada er i finalen i ishockey-VM og møter Finland. / AFP PHOTO / ALEXANDER NEMENOV Foto: Alexander Nemenov

Det ble klart etter at Ryan Ellis ga canadierne 4-3-seier over USA i semifinalen.

Canada kom best i gang og ledet 2-0 etter den første perioden på isen i Moskva. Da hadde Brendan Gallagher gitt laget ledelsen etter ni minutters spill, før Brad Marchand økte ledelsen etter 18 minutter.

Men USA var langt fra kjørt og kom skikkelig tilbake i midtperioden der Canada ga fra seg initiativet. Auston Matthews reduserte for USA, mens David Warsofsky utlignet til 2-2. Amerikanerne var ikke ferdige, og Tyler Motte sendte USA opp i føringen i samme periode. Ledelsen varte imidlertid ikke så lenge. Sju minutter senere ordnet Canadas Derick Brassard balanse i regnskapet.

Lagene gikk inn til tredje periode med 3-3, men det tok bare halvannet minutt før Canada scoret sitt fjerde mål for kvelden. Ryan Ellis satte inn et vakkert mål, og USAs keeper rakk ikke å reagere før pucken hadde sust i mål. Dermed måtte USA innse at Canada var tilbake i føringen.

Denne gangen klarte ikke amerikanerne å komme tilbake, selv om skuddstatistikken i siste periode ble vunnet hele 11-4. Dermed blir det bare bronsekamp på USA.

Motstander blir vertsnasjonen Russland, som tapte 1-3 for Finland.

Både finalen og bronsekampen spilles søndag. (©NTB)