Van Gaal: – Få managere har klart det samme som meg

Louis van Gaal var høyt oppe etter å ha ledet Manchester United til topps i FA-cupen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter en dramatisk finale sikret Manchester United seg lørdag kveld FA-cuptroféet etter å ha slått Crystal Palace 2-1 på Wembley.

Det var første gang siden 2004 klubben fra Old Trafford gikk helt til topps i den tradisjonsrike turneringen.

– Få managere har klart det samme som meg
Etter å ha sikret Manchester United klubbens 12. FA-cuptrofé totalt var manager Louis van Gaal naturlig nok høyt oppe.

– Det er fantastisk for klubben å vinne denne tittelen, både for fansen og selvsagt for min egen del. For nå har jeg vunnet cupen i fire forskjellige nasjoner, og det er det få andre managere som har gjort, sa van Gaal i seiersintervjuet med BBC Sports.

Den pressede manageren mente Manchester United vant fullt fortjent.

– Vi avsluttet kampen med ti spillere og vi spilte kamp forrige tirsdag. Men vi vant kampen fullt fortjent. Og det var et supert mål, var det ikke, sa nederlenderen.

United-helten: – Jeg er bare takknemlig
Manchester Uniteds store matchvinner-helt Jesse Lingard hadde problemer med å beskrive hva han følte etter å ha sikret klubben han har spilt for i hele karrieren FA-cuptroféet.

– Jeg ikk en fin pasning, og den landet perfekt foran meg. Alt jeg trengte å gjøre var å treffe ballen på riktig måte, og heldigvis så klarte jeg det. Som innbytter må du alltid være klar. Nå er jeg bare takknemlig, sa Lingard.

Keeperstjernen David de Gea hyller lagkameraten.

– Det var en stor kamp for oss, og målet var helt strålende. Jeg mener at vi fortjente å vinne finalen. Nå må vi bare nyte det. Det er lenge siden denne klubben vant et trofé. Derfor kjempet vi for å vinne, og nå har vi FA-cuppokalen. Dette er et stort øyeblikk både for oss, fansen og for alle som følger klubben, sa Spanias landslagskeeper.

– Fremdeles usikker fremtid for van Gaal
Selv om van Gaal ledet United til FA-cuptroféet, er det fremdeles usikkert om nederlenderen fortsetter som manager neste sesong.

Erik Thorstvedt vet ikke helt hva han skal tro.

– Jeg håper bare at Manchester United hadde bestemt seg på forhånd, uavhengig av resultatet i FA-cupfinalen. Men om van Gaal hadde fortsatt, og gått inn i en ny sesong med tap i finalen, så sier det seg selv at det ville vært blytung, konstaterte Premier League-eksperten.

– Det går rykter om at Manchester United skal komme med en stor meddelelse i løpet av kort tid. Men vi får bare vente å se om det bare er tull, eller om de eventuelt vil annonsere en ny manager, mente han.