Susann Bjørnsen er sannsynligvis klar for OL i Rio. 
Susann Bjørnsen er sannsynligvis klar for OL i Rio.  Foto: Aas, Erlend

Susann Bjørnsen satte norsk rekord og klarte OL-kravet

Svømmeren Susann Bjørnsen kan nå bli tatt ut til OL i Rio.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Susann Bjørnsen fra Setermoen tok seg til semifinale på 50 meter fri under EM i svømming i London lørdag, men var sjanseløs i kampen om finaleplass.

Bjørnsen ble klokket inn som nummer 16 i kvalifiseringen med tiden 25,52.

I semifinalen forbedret hun seg til 25,22, som var 12. beste tid. Hun endte nest sist i sitt heat.

Det er likevel under OL-kravet på 25,28 og norsk rekord med 19 hundredeler. Den gamle er 25,41 og tilhørte Cecilie Johannessen.

23 år gamle Bjørnsen kan nå bli tatt ut til OL i Rio i august.

– Det er overraskende at hun klarte dette nå. Nå er det Olympiatoppen som tar ut utøvere til OL, men jeg tror hun får en plass, sier TV 2s svømmeekspert Sander Smørdal.

– Skulle jeg råte eller le?

- Det var litt uventet at det skulle gå så fort, men selvfølgelig veldig gledelig at Susann får ut en del av potensialet vi vet hun har. Hun har ikke lykkes i internasjonale mesterskap før, nå leverte hun sitt beste løp noensinne, sier landslagssjef Petter Løvberg.

– Vi kommer til å innstille henne til OL. Det endelige uttaket er opp til Olympiatoppen, men jeg kommer selvsagt til å presse på. Ikke minst fordi hun opp til 40 meter ligger på linje med Europas beste svømmere. Susann har potensial til å svømme enda fortere i OL.

Svømmeren selv hadde vanskelig for å tro tiden hun oppnådde.

– Da jeg slo inn var jeg usikker på hva jeg skulle gjøre. Skulle jeg gråte eller le? sier Susann Bjørnsen.

– Det var først da jeg kom opp igjen til de andre at jeg skjønte hva som hadde skjedde. Da de jublet hemningsløst i det de så meg klarte jeg ikke holde tårene tilbake. De har nok aldri jublet så mye for en som er blitt utslått i en semifinale før.

– Det er utrolig godt å få betalt for alt arbeidet. Nå er jeg klar for å starte jobben mot å svømme enda fortere i Rio.

Tøft for de andre

Cecilie Johannessen ble nummer 23 på samme distanse med 25,82. Marte Løvberg var også med, og hennes 26,29 ga 35. plass.

Ariel Braathen og Stina Kajsa Colleou ble begge slått ut i kvalifiseringen på 50 meter bryst lørdag. Braathen ble nummer 31 med 32,88 og Colleou nummer 39 med 33,59.

Norges herrelag på 4 x 200 meter fri endte som nummer 16 av 17 lag. Tiden ble 7,27,72. For Norge svømte Henrik Christiansen, Markus Lie, Truls Wigdel og Sindri Thor Jakobsson. (©NTB)