Illustrasjonsfoto:  Flymat , frokost på et SAS-fly. På brettet bl.a. rundstykker, marmelade, smør, youghurt, kaffe og juice. Bestikk i plastikk.
Foto: Berit Keilen / Scanpix
Illustrasjonsfoto: Flymat , frokost på et SAS-fly. På brettet bl.a. rundstykker, marmelade, smør, youghurt, kaffe og juice. Bestikk i plastikk. Foto: Berit Keilen / Scanpix Foto: Keilen, Berit

Flymatstreiken er over

Streiken som har ført til full stans i leveranse av flymat til Gardermoen og Flesland, er avsluttet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Parat og NHO Reiseliv er enige om ny tariffavtale.

– For oss har dette vært en kort, men intens kamp, og jeg vil benytte muligheten til å takke for innsatsen til våre 192 medlemmer på Gardermoen og Flesland som har vært viktige for å få dette resultatet i havn, sier Parats forhandlingsleder Grete Dieserud.

Medlemmene i selskapet Gate Gourmet har vært i streik siden fredag morgen. Lørdag ble Parat og NHO Reiseliv, i kjølvannet av at hotellstreiken ble avsluttet tidligere på dagen, enige. Avtalen er den samme som Fellesforbundet fikk, med minstelønnstillegg på 4,85 kroner per time fra 1. juni.

– Det er alltid litt gi og ta, men lønnstapet i forbindelse med streiken sett opp mot det man har fått igjen lar seg forsvare, sier Dieserud til NTB.

Streiken blir formelt avsluttet ved arbeidstidens begynnelse, klokken 04 søndag morgen.

Dieserud forteller at det kan være noen innkjøringsproblemer, men hun regner med at leveringen av mat og drikke på flyene raskt vil normaliseres. (©NTB)