Banket Stabæk med tre dødballscoringer

– Forstår at det stilles spørsmål til treneren.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Stabæk - Tromsø 0-3

Bunnoppgjøret på Nadderud mellom Stabæk og Tromsø ble alt annet enn spennende.

Dødballscoringer av Henrik Gjesdal, Thomas Lehne Olsen og Simen Wangberg sikret gjestene en seier som kan vise seg å bli svært viktig når poengene skal telles opp i november.

– Det føles deilig og fortjent. Vi er heldig som lager det første målet. Men når vi scorer først, er vi vanskelig å møte, sier en fornøyd Tromsø-trener Bård Flovik etter kampen.

Se høydepunkter fra kampen i videovinduet øverst!

I Stabæk-leiren var tonen en ganske annen.

– Det er utrolig skuffende. Vi kan ikke slippe inn mål på dødball slik vi gjør. Nå har vi de fire siste målene vi har sluppet inn vært på dødball og det er ikke godt nok, oppsummerte Stabæk-trener Billy McKinlay etter kampen.

Bæringene er med tapet på samme skjema som i nedrykkssesongen 2012 og lagets laveste poengfangst noen sinne i Tippeligaen, men ingen i Stabæk ønsker å kritisere treneren.

– Tilliten til treneren er bra. Vi har god kommunikasjon med ham, men frem til nå har vi ikke fått til det vi søker etter på banen. Så er det dette med dødballer som vi må skjerpe opp og trene på, sier Stabæks kaptein Morten Skjønsberg.

Sportssjef Inge André Olsen understreker at klubben er inne i en tøff periode.

– Det har vært veldig tøft for oss. Vi hadde selvfølgelig ikke forventet å ligge helt nede og slite så mye som vi gjør. At vi ikke plukker poeng er selvfølgelig mest bekymringsfullt, men vi sliter også veldig med spillet vårt, sier Olsen.

Sportssjefen vil likevel ikke svare på om han har fremdeles har tillit til McKinlay som trener.

– Det har vi ikke diskutert. Det er klart det spørsmålet vil bli stilt og har allerede blitt stilt. Det er allerede adressert fra avisene sin side og andre som har meninger. Det er helt naturlig, sier Olsen.

Olsen er heller mer opptatt av å ta sin del av kritikken for at ting ikke har gått som forventet for Bærum-klubben.

– Det er også naturlig at det vil bli stilt spørsmål til om jobben jeg gjorde var god nok i vinter med å hente nye spillere var god nok. Det var også jeg jeg som var involvert i å hente treneren, så jeg forstår at alle disse spørsmålene kommer.

– Men jeg kan bare konsentrere meg om jobben jeg kan gjøre og støtte spillerne og treneren og gi de mest mulig trygghet slik at de forhåpentligvis kan knekke noen koder, sier Olsen.

Møtte opp tre kvarter før kampstart

På grunn av stengte veier og forsinkelser ankom gjestene fra nord Nadderud bare 45 minutter før kampstart, men ute på gresset var det vertene som ikke så ut til å være ordentlig varm.

Allerede før kampen var ti minutter gammel fikk Henrik Gjesdal stå alene i Stabæk-feltet på en corner, og bergenseren trengte ikke en gang å hoppe for å stange ballen i nettet.

Men de dårlige nyhetene for Stabæk var ikke over der. Med Birger Meling ute med karantene, var vertene allerede svekket i bakre rekker. Da passet det svært dårlig for Billy McKinlays menn at Daniel Granli måtte ut med skade allerede etter 23 minutter.

Med to forsvarsspillere på benken valgte McKinlay likevel å sende Ohi Omoijuanfo på banen, og trekke midtbaneanker Kamal Issah ned som høyreback.

Uforutsette rokkeringer i sentrale posisjoner er sjelden gunstig for et lag i motgang, og knappe to minutter senere var gjestene fra Tromsø frempå igjen.

– Dødball imot er mål imot

Et langt innkast ble stusset videre av Simen Wangberg til en Thomas Lehne Olsen som stod enda mer alene enn Gjesdal gjorde et kvarter tidligere.

Lehne Olsens første heading traff midt på Mande Sayouba i Stabæk-buret, men med nærmeste blåkledde spiller flere meter unna, fikk 24-åringen en enkel jobb med å sette inn returen.

– Det var godt å score. Det var nesten godt gjort å bomme på den første headingen der, så det var godt å få den igjen, smilte Lehne Olsen i pausen.

For Stabæks del fortsatte den dårlige trenden på dødball imot.

– Det har vært trist. Vi får en dårlig start og slipper inn mål tidlig på dødball. Det virker litt som om dødball imot er mål imot. Vi har vært veldig dårlige på det denne sesongen, oppsummerte Inge André Olsen.

– Det er vanskelig si hva som må til for å snu dette og vinne denne kampen. Det har vært en blytung førsteomgang for oss, konkluderte Olsen.

Dødballscoring nummer tre

Om det var en blytung førsteomgang, ble ikke den andre noe bedre. Bare fire minutter etter hvilen var det duket for nok en dødballscoring for gjestene. Denne gangen var det Simen Wangbergs tur da han ruget over alle og styrte Gjermund Åsens corner inn i nettmaskene.

– Stort sett alle mål imot kommer på grunn av en feil som blir gjort. Vi har slitt på dødball imot i hele år, så det er ikke noe nytt i denne kampen at vi sliter med det. Det kan sikkert hjelpe å ha høye spillere i boksen, men man må i hvert fall begynne med å ta ut motspillere og gå i dueller, sa Olsen.

– Vi øver mye på dødball på trening, men det kan ikke være alt vi øver på, for vi sliter også mye med spillet. Vi øver også mye på offensivt spill. Men dødball har vi definitivt fokus på og jobber med, men det virker ikke som vi har løst det ennå, sa Olsen.

Under ti minutter senere fikk Aron Sigurdarson muligheten til å øke ledelsen ytterligere fra straffemerket, men islendingen maktet ikke å overliste Sayouba i vertenes mål.

Med seieren klatret Tromsø opp til ellevteplass med 13 poeng, mens Stabæk blir stående igjen nest sist med sine syv.