Filmen «Dunkirk» regissert av Christopher Nolan spilles i disse dager inn i den franske havnebyen Dunkirk.

Filmen handler om slaget som fant sted i mai 1940, der britiske og franske styrker ble evakuert med båt etter å ha blitt omringet av tyske styrker.

Mannskapet er statister

Den norske båten M/S Rogaland har blitt leid inn av filmselskapet Warner Bros og 15. mai reiste båten til Frankrike. Mannskap på 12 mann ombord skal være statister i filmen.

– Vi har ikke begynt filminnspillingen ennå, det starter på mandag. Båten har blitt omgjort til et hospitalskip med tre røde kors. Hver minste detalj må være på plass, sier maskinist John Larsen til TV 2.

FILMINNSPILLING: M/S Rogaland ligger i dokk ved Dunkirk klar til filminnspilling. Foto: Sigurd Jansen/Stiftelsen Veteranskipet Rogaland.
FILMINNSPILLING: M/S Rogaland ligger i dokk ved Dunkirk klar til filminnspilling. Foto: Sigurd Jansen/Stiftelsen Veteranskipet Rogaland.

Stolte av båten

M/S Stavanger er bygd i 1920 og fungerte som hurtigruteskip mellom Stavanger og Oslo. Skipet ble fredet våren 2014 og tilhører stiftelsen Veteranskipet Rogaland»

Christopher Nolan på premieren til filmen «Interstellar» sammen med skuespiller Matthew McConaughey i Paris, 2014. Foto: Stella Pictures.
Christopher Nolan på premieren til filmen «Interstellar» sammen med skuespiller Matthew McConaughey i Paris, 2014. Foto: Stella Pictures. Foto: Denis Guignebourg / Bestimage

– I januar kom henvendelsen fra Warner Bros som hadde funnet oss på nettet. Det svarte vi positivt på og var først skeptiske på om det skulle bli noe av, men det ble det, sier en stolt leder i M/S Rogaland, Sigurd Jansen.

Kjent regissør

Filmen «Dunkirk» blir regissert av Christopher Nolan og i tillegg til Harry Styles finner vi skuespillere som Kenneth Branagh og Tom Hardy.

Nolan er kjent for filmer som «Interstellar», «Inception», Batman-filmen «The Dark Knight» og Supermann-filmen «Man of Steel».