Eldre kvinne døde etter å ha blitt angrepet av ku

Kvinnen ble skadet av kua fredag formiddag og døde senere på sykehus.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En kvinne i slutten av 70-årene og hennes ektemann ble angrepet av en ku i Reppasjøen i Rødøy kommune i Nordland fredag formiddag, melder Avisa Nordland.

– Begge ble fraktet med legehelikopter til Helgelandssykehuset. Mannen var lettere skadet mens kvinnen var mer skadet, sier Mads Bernhoft, operasjonsleder i Salten-politiet til TV 2.

– Resultatet er dessverre at kvinnen døde på sykehuset fredag kveld, sier Bernhoft.

Flere vitner prøvde å hjelpe

Politiet vil nå prøve å finne ut om ku-angrepet er årsaken til at kvinnen døde. De har foreløpig få detaljer om hendelsesforløpet.

TV 2 har fått opplyst at det var flere vitner til det som skjedde.

Kua befant seg utendørs på et inngjerdet område da den fødte en kalv. Den eldre kvinnen, som etter det TV 2 får opplyst kjente godt til dyrene på gården, skal ha gått inn på området for å se til kalven. Da gikk kua til angrep.

Ektemannen skal ha kommet til for å hjelpe. Etter hvert kom det også flere til. En av dem som prøvde å hjelpe ble også lettere skadet, men de lyktes med å få kvinnen bort fra kua.

Vil finne dødsårsaken

Helsepersonell ble varslet, og det eldre ekteparet ble så fraktet til sykehus.

– Det er ikke så uvanlig at kyr angriper mennesker. Det uvanlige her er om dette eventuelt kan være årsaken til at noen dør, sier operasjonsleder Bernhoft.

Meløy lensmannskontor har opprettet en såkalt undersøkelsessak.