SELFIER: Justin Bieber, Gigi Hadid og Kim Kardashian elsker å ta bilder av seg selv. Ifølge forskning betyr det at de overvurderer hvor attraktive de er. Foto: Stella Pictures
SELFIER: Justin Bieber, Gigi Hadid og Kim Kardashian elsker å ta bilder av seg selv. Ifølge forskning betyr det at de overvurderer hvor attraktive de er. Foto: Stella Pictures

Forskning: Folk som tar mange selfier er ikke så attraktive som de selv tror

Amerikanske forskere har studert de som tar mange selfier.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En ny studie fra Universitetet i Toronto viser at folk som tar mange selfier har en tendens til å overvurdere hvor attraktive de er, skriver The Guardian.

Studien ble publisert i tidsskriftet Social Psychological and Personality Science.

Slik kom forskerne frem til resultatet

Forskere fra universitetet så på selvoppfattelsen til 198 collegestudenter, hvor noen av dem jevnlig tok selfier, mens andre aldri tok selfier.

Studentene ble først bedt om å ta en selfie med en smarttelefon, før en annen person tok et bilde av dem.

Deretter skulle studentene vurdere bildene av seg selv og si hvor attraktive de trodde deres venner ville synes at de var, dersom bildene ble delt på sosiale medier.

Bildene ble også vurdert av en annen gruppe mennesker, som skulle si hvor attraktive og narsissistiske de synes personen på bildet virket.

Selfie-elskerne overvurderte seg selv

Resultatet av forskningen viste at både de studentene som ofte tok selfier og de som ikke gjorde det, hadde et forvrengt syn på sin egen attraktivitet.

Begge gruppene trodde at de ville bli oppfattet som mer attraktive i sine bilder, enn de faktisk ble oppfattet av den andre gruppen av mennesker som vurderte bildene deres.

Men den gruppen som ofte tok selfier, overvurderte seg selv i mye større grad.

De trodde at de så bedre ut på selfiene enn bildene som ble tatt av en annen person. Men i virkeligheten ble deres selfier sett på som mindre attraktive enn de bildene som ble tatt av andre.

Den gruppen som ikke tok selfier til vanlig, mente at de så lik ut på de to bildene.

Gruppen med studenter som ofte tok selfier, ble også vurdert som mer narsissistiske enn den andre gruppen, viser forskningen.