STOLT: Astrid Smeplass hjemme i Berkåk sammen med moren Ingrid Koksvik, april, 2013. Foto: Øyvind Nordahl Næss, Scanpix.
STOLT: Astrid Smeplass hjemme i Berkåk sammen med moren Ingrid Koksvik, april, 2013. Foto: Øyvind Nordahl Næss, Scanpix.

Astrid S: – Mamma er veldig stolt

Moren til Astrid Smeplass, Ingrid Koksvik, følger stolt med på suksessen til datteren.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Denne uken slapp Astrid Smeplass (19) sin debut-EP «Astrid S» og feiret det på en lukket fest i Oslo, torsdag kveld.

To av låtene er allerede kjent for mange. I tillegg til populære «Paper Thin» og «Hurts So Good», består EP-en av tre nye låter; «Jump», «Atic» og «I Don't Wanna Know».

Twitrer om datteren

19-åringen fra Berkåk i Sør-Trøndelag har mange fans, men de aller største er foreldrene som følger karrieren hennes tett.

– De er veldig stolt, og de sitter og følger med og oppdaterer Twitter, sender meldinger og følger med på hva som skjer. Jeg er ikke så flink til å ta telefonen, så sorry for det, sier Astrid til TV 2.

–Lever i en boble

Astrid er mye på farten om dagen og har akkurat avsluttet turné med det australske tenåringsidolet Troye Sivan.

– Det blir en boble når man er på tur, så jeg glemmer litt at det sitter noen hjemme og følger med. De har lyst på kontakt, så jeg må ringe dem litt mer, sier Astrid.

Singel

På slippfesten til sin debut-EP, dukket Thomas Hayes fra NRK-serien «Skam» opp og Astrid forklarte at de to har blitt gode venner. Da TV 2 spurte henne om hennes sivilstatus nylig i London, svarte hun:

– Jeg har et forhold og det er til musikken.