KLAR: Watford bekrefter at de har signert Walter Mazzarri som ny manager. Foto: AP Photo/Antonio Calanni
KLAR: Watford bekrefter at de har signert Walter Mazzarri som ny manager. Foto: AP Photo/Antonio Calanni Foto: Antonio Calanni

Mazzarri tar over Premier League-klubb

Walter Mazzarris neste treneroppgave blir i Premier League.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Walter Mazzarri tar over Watford etter Quique Sanchez Flores. Det bekrefter klubben på Twitter lørdag.

Italieneren tar over Premier League-laget 1. juli og har signert en treårsavtale med klubben.

Ansettelsen av 54-åringen kommer en uke etter at det ble bekreftet at Flores var ferdig i klubben.

– En vulkan

Watford fikk en god start på sesongen, men mot slutten fikk ikke klubben de resultatene de samme resultatene som tidligere i sesongen, og havnet på 13. plass.

Mazzarri har trent en rekke italienske klubber som Inter, Napoli og Sampdoria. TV 2s kommentator Simen Stamsø Møller mener det er en lur ansettelse av Watford, men påpeker at 54-åringen er en helt annen type enn forgjengeren.

– Der Flores er en mer rolig gentleman og legger ordene rett i munnen og opptrer avbalansert, er Mazzari mer en vulkan som det kan tippe over for. Han er veldig aktiv på sidelinjen. Han er mer Klopp enn Conte, og han er en liten skrue, forklarer Stamsø Møller til TV 2.

– Som manager har han gjort det bedre med små klubber med små ressurser. Sånn sett er det lett å forstå ansettelsen. Han har fått det til med små ressurser, mens det ble ikke helt det store i større klubber, fortsetter han.

Italieneren er kjent for å bruke 3-4-3 som system og at lagene hans spiller energisk fotball, men Stamsø Møller er usikker på om han vil sverge til det systemet i Watford. Uansett vil 54-åringen få muligheten til å hente inn nye spilleren. TV 2s kommentator mener denne ansettelsen og tidligere ansettelser av andre Premier League-klubber at klubbene tar en ny retning og peker på Swansea som eksempel.

– Slik som Premier League har utviklet seg er det mer gunstig med en mer taktisk tilnærming. Ofte er engelske managere bare opptatt av trøkk slik som Steve McClaren og Tim Sherwood. Italienske trenere har mer kynisme og er opptatt av å ha en egen stil. Det blir mer kynisk og mindre primitivt, forklarer Stamsø Møller.

Fornøyd direktør

Watford-direktør Scott Duxbury er strålende fornøyd med ansettelsen av den rutinerte treneren.

– Walter har fått flere forespørsler etter hans tjenester, så vi er fornøyde med med å sikre ham som vår neste trener her i Watford, sier direktøren til klubbens hjemmeside.

– Vi ser frem til å kunne jobbe med en så høyt verdsatt trener med progresjon og utvikling av klubben som den øverste målsettingen, fortsetter Duxbury.