Tok kvelertak på lagkamerat

Sjokkscener mellom lagkamerater i Rikard Norlings AIK ryster hele fotball-Sverige.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Først senket AIKs Carlos Strandberg Falkenberg med to mål i fredagens oppgjør i Allsvenskan.

Men etter kampen kokte det fullstendig over for tomålshelten.

Se hendelsen mellom lagkameratene som ryster fotball-Sverige i videovinduet øverst!

Han gikk nemlig rett bort til lagkameraten Daniel Sundgren og tok et skikkelig kvelertak på ham. TV-bildene, som du kan se øverst i denne saken, viser at Strandberg klemte til rundt halsen til Sundgren.

Nektet å forklare hvorfor
En ordknapp Strandberg nektet å forklare hvorfor han tok kvelertak på lagkameraten.

– Jeg vil ikke snakke om det, sa Strandberg til Aftonbladet.

AIK-trener Rikard Norling forsøkte etter beste evne å avdramatisere episoden som sjokkerte hele fotball-Sverige.

– Det er to temperamentsfulle unge menn. Det er ikke lett med dette testosteronet iblant, sa den tidligere Brann-treneren til C More.

– Vi har et ansvar for hvordan vi skal oppføre oss. Det er viktig for både våre egne ungdommer og mange som identifiserer seg med det som skjer ute på banen. Nå høres jeg ut som en pastor uten å nesten si noenting, sa Rikard Norling videre.

Etter en stund innrømmet han at oppførselen ikke hører hjemme på en fotballbane.

– Jeg har snakket med begge to i garderoben. Når jeg ser situasjonen selv så ser jeg jo naturligvis at dette er noe som overhodet ikke hører hjemme på en fotballbane. Verken mot motstandere eller fremfor alt ikke med medspillere. Det har jeg sagt til dem. De har tatt hverandre i hendene etter å ha gjort noe som ikke er okey ut i fra noen perspektiv. Det hører ikke hjemme på en fotballbane, sa Norling, og slo bestemt fast:

– Jeg har tatt begge i ørene, og dette skal følges på en eller annen måte. Men jeg vil ikke fortelle hvordan, konstaterte AIK-treneren.

TV-kommentator rystet av scenene
Svenske TV-eksperter er imidlertid i sjokk over oppførselen til Carlos Strandberg.

– Det er overhodet ikke bra for moralen i laget. Det så virkelig ikke bra ut. For meg er slik oppførsel utilgivelig, sa C Mores ekspert Pontus Fanerud om Strandbergs kvelertak på lagkameraten.

AIK vant kampen mot Falkenberg 3-2 takket være Carlos Strandbergs to fulltreffere. AIK ligger på en foreløpig fjerdeplass på tabellen.