Idol-Ola fengslet alle: – Det er bare én ting å si – VAKKERT!

Se alle kveldens opptredener og hva dommerne mente om dem her.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I kveldens Idol skal årets topp tre til slutt kåres.

Det er TV-seerne som bestemmer hvem av de gjenværende fire deltakerne som går videre i konkurransen.

Dommerne Gunnar Greve Pettersen (34), Ina Wroldsen (31), Sandeep Singh (29) og Øyvind «Vinni» Sauvik (40) kommenterer som vanlig alle opptredener. Deltakerne synger to låter hver i kveld.

Se alle kveldens fremføringer og hva dommerne mener om dem nedenfor!

Dommerne hyllet Norah: – Noe av det beste du har gjort!

Blåhårede Norah Benatia (19) startet ballet med «Dangerous Woman» av Ariana Grande.

19-åringen fikk skryt fra samtlige dommere.

– Jeg må ærlig innrømme at dette ikke er en av mine favorittlåter. Det å spille sånn unplugged og nedstrippet på denne måten er veldig avslørende. Du får rett og slett vist at du har en nesten perfekt stemmeprakt. Det var helt nydelig, sa Gunnar.

– Hver gang du har sunget, har jeg sittet og gaulet og ropt som en tulling. I dag tenkte jeg at jeg skulle snakke litt om det som er deg og det som gjør at du utmerker deg hver gang. Det du har er en vanvittig kontroll på stemmen. Vibratoen din er perfekt, den er ikke påsatt eller påtatt, den er bare deg. Trillene dine også. Jeg synes du er så talentfull! All ære til deg. Well done, skrøt Ina.

Vinni medga at han nyter å høre Norah synge hver fredag.

– Jeg føler at du er som en reiseleder. Du evner å ta oss med steder som er helt amazing. Du klarer å gjøre om en gammel flyhangar til en trang, soula jazzbule. Det er noe gammelmodig, men samtidig tidløst, over deg. Jeg er litt satt ut. Selv når du anstrenger deg, er det uanstrengt. Det er et privilegium å sitte her og se deg synge og opptre gang på gang, smilte han.

Sandeep mente Norah knapt har gjort det bedre.

– Dette er noe av det beste jeg har sett deg gjøre! Dette er det kuleste du har gjort siden «No Diggity»!

Dommerne om Marius: – Helt enestående!

Marius Samuelsen (18) sang «Hey Jude» av The Beatles. Dommerne var, for det meste, overbevist.

– Nå har vi kommet så langt at det nesten er litt trist. Det er vemodig, det er snart over. Og vi står igjen med denne gjengen som er helt fantastisk. For meg har denne låta blitt litt ødelagt av min kjære ektemann som synger den hver gang han er full på karaoke. Men du tok den, du dro den inn og reddet den. Den kontrollen du har ... Det er så bra! Jeg håper dere der hjemme skjønner hvor flinke de er, sa Ina.

– Det er et litt jolly låtvalg, men det er en klassiker for en grunn. Og det blir et bevis på de enorme kvalitetene du besitter. Det er nesten umulig å tilfære en så innspilt låt noe nytt. Men jeg storkoser meg hver gang du åpner kjeften! Jeg blir så glad, kommenterte Vinni.

Sandeep var kanskje den som var mest negativ.

– Jeg synes låta blir litt traust. Det ble litt mye av et shownummer på slutten der, og det manglet litt av omtanken i låta. Men du er en underholder!

Gunnar var langt fra enig i at det var noe å trekke.

– Jeg har drevet med musikk siden jeg var 18, nå er jeg 34. Jeg tror alle som sitter i salen nå og som sitter hjemme og ser på må fatte og begripe at dette er en talentkonkurranse hvor ingen av deltakerne er over 20 år. Det du leverer er helt, helt enestående!

Victoria tolket Ina: – Du gjorde meg stolt!

Victoria K. Andersen (16) var tøff nok til å ta på seg dommer Inas «Aliens (Her er jeg)» som tredjemann ut i kveld.

Dommerne var ikke helt enige om hva de syntes.

– Det er gøy å se på utviklingen din! Det er mye mer underholdende å se på deg nå som du smiler litt. Jeg synes det var bra, mente Vinni.

Sandeep følte at den unge sangeren ikke helt klarte å leve opp til forventningene.

– Jeg sier dette litt fordi Ina har betalt meg, og litt fordi det er sant. Låta er spekket med attitude. Jeg ble glad da jeg så at du hadde valgt den. Men jeg synes du falt litt i låta, sa han.

– Jeg må dessverre si at jeg er litt enig. Du skal leve opp til Ina Wroldsen, og jeg synes dessverre ikke du innfrir 100 prosent i dag, la Gunnar til.

Låtskriveren og artisten var kanskje den som satte størst pris på 17-åringens fremføring.

– Du er veldig flink! Du imponerer meg, og du blir bedre og bedre hver gang. Jeg var ikke din største heiagjengleder i starten. Men jeg synes du blir flinkere og flinkere. Du gjorde meg stolt! Det var kjempefin!

Dommerne om Ola: – Du kommer til å bli en stor artist!

Ola Reistad (17) sin første låt var «The Book of Love» av Peter Gabriel.

Dommerne elsket den rolige fremførelsen.

Sandeep mente låta er litt i overkant covret, men det var likevel ikke et stort problem.

– Ola, du er litt inspirert av Gavin James' versjon av en låt Peter Gabriel har covret The Magnetic Fields, og det er ikke det beste utgangspunktet for å få til særpreg i låta. Men så er du Ola. Og Ola gjør det igjen! Du synger inn til ryggraden med en omvei gjennom hjernen og hjertet. Og jeg har lyst til å høre en plate med deg!

Gunnar hadde kveldens foreløpig korteste tilbakemelding:

– Inspirert, basert ... Det var jævlig bra levert!

– Det du har som er så spesielt, og som jeg hele tiden kommer tilbake til når jeg hører deg synge, er at du har en formidlingsevne som er helt vill! Du synger om noe som får meg til å tro på alt du sier. Jeg tror det er genuint. Det er vakkert. Du er on point. Du kommer til å bli en stor artist, roste INa.

– Du har liksom sklidd litt under radaren mens Norah og Marius har stukket av med de voldsomme superlativene. Jeg synes det er fett at du har holdt deg til det du kan, for det er du så sinnssykt god på. Det er nydelig, det er stødig og falsetten er utmerket! Jeg synes du er helt rå, skrøt Vinni.

Victoria fikk skryt for andrelåta: – Du får deg en skikkelig på trynet, så kommer du deg opp

Victoria landet det altså ikke helt med første låt, men dommerne var langt mer positive til hennes andre opptreden, som var en tolkning av «The House Of The Rising Sun» av The Animals.

– Jeg føler meg ganske sikker på at jeg kunne se på deg at du var ganske stressa før du skulle synge denne sangen. Men dette var en av de beste sangprestasjonene du har gjort på livesendingen! Jeg liker lyden i stemmen din. Men en av de tingene som er så fett, er at du krangler og kriger deg tilbake. Helt rått jobbet, sa Vinni.

– Det er nå man faktisk ser utviklingen du har hatt. Den kritikken du fikk i stad har du tatt til deg, og du har kvernet ut noen helt sinssyke følelser på slutten av den låta, og det er sånn det skal være. Det er bra, la Sandeep til.

– Sirkelen er sluttet. Det var dagens, ukens og kanskje månedens comeback. Du får deg en skikkelig på trynet, så kommer du deg opp igjen og gjør det du gjorde nå. Jeg er så stolt og synes vi bare skal klappe, sa Gunnar.

Ina mente også at Victoria klarte å få kontroll på nervene til slutt.

– Nerver er menneskets verste fiende. Og de er utrolig vanskelig å komme tilbake fra, og å krige og fighte seg gjennom, men det gjør du. Og i denne opptredenen fikk vi høre hvor flink du faktisk er til å synge. Man glemmer litt at stemmen du har er veldig bra. Når du kommer over krigen du har inni deg selv, da er det ingenting som kan stoppe deg.

Gunnar etter at Marius (18) fremførte egen låt: – Jeg er nesten litt rørt

Marius fremførte den egenskrevne låta «Paper Guns» som sin siste låt.

Gunnar innrømmet at opptredenen satte følelsene i sving.

– For cirka ett år siden, kjedet jeg meg på kontoret og satt på Facebook. Ping, så dukket det opp et chatvindu med Marius Samuelsen. Du sendte meg en link til en låt på SoundCloud. Jeg sa at du burde prøve deg på Idol. Nå er jeg nesten rørt. Det høres kanskje pompøst og klisjéaktig ut, men jeg føler meg nesten som en stolt far her jeg sitter. Det var helt fantastisk!

Ina ga, i likhet med Gunnar, stående applaus etter at låta var ferdig.

– Jeg reiste meg opp i dag fordi du er det som vi i min bransje kaller for the real deal. Du skriver din egen musikk og det er bra. Og du er ung! Jeg skrev ikke de låtene da jeg var like gammel som deg. Det du leverer og det talentet du har, den stødigheten du har, er ganske fantastisk! Rett og slett. Jeg er utrolig imponert av det du leverer. Det å greie å gjøre din egen låt så interessant og spennende for oss å høre på ... Folkens, stem på Marius, oppfordret 31-åringen.

– At du velger å kjøre din egen låt på en audition sier ganske mye om deg. Det sier meg at du skal steder. Du er dritmodig. Du er sinnssyk på å synge og jammen er du en rå låtskriver også. Godt jobbet, sa Vinni.

Ola fengslet alle: – Det er bare én ting å si – VAKKERT!

Etter nyhetspausen var det klart for Olas andre låt, nemlig «Heal» av Tom Odell.

Ina var kort, men konsis, i tilbakemeldingen:

– Det som er så herlig med denne kvelden, er at vi får se utviklingen dere har hatt, og se hva som har skjedd. Det er bare én ting å si: VAKKERT!

Vinni var enig.

– Nydelig! Du beveger meg. Du har funnet plassen din og står støtt som en påle. Du kan ta deg jobb som flaggstang på 17. mai. Dette er noe av det beste du har gjort! Og med tanke på det du har gjort tidligere, sier det mye, sa han.

– Som regel, når jeg hører en fremførelse, pleier jeg å notere ganske hyppig. Men så har du dette blanke arket. Det har noe med at når du synger, så bare havner jeg et helt annet sted. Hver eneste gang. Ola, du er komplett. Du er finaleklar! Folk må bare huske å stemme!

Gunnar var heller ikke skuffet.

– Hør, du får trampeklapp! Trampeklapp hver eneste fredag! Når jeg ser deg påkalle og fremkalle nesten semireligiøs stemning i lokalet, sitter jeg og drøvtygger det jeg sa en gang om at du må pushe komfortsonen din ... Det er kanskje det dummeste jeg har sagt, og jeg har sagt mye dumt. Du er flink. Punktum.

Se Olas opptreden øverst i artikkelen.

Norah gjorde det igjen: – Det begynner å bli teit!

Norah avsluttet kveldens livesending med sin helt spesielle tolkning av Britney Spears-låta «Toxic».

Nok en gang ble 19-åringen hyllet av kvartetten bak dommerbordet.

– Norah er tilbake! Norah, du har valgt det jeg mener er en av århundrets beste låter. I dag er du tilbake i formen jeg elsker å se og høre deg i. Du forsvinner i låta, og jeg mener ikke det på noen dårlig måte! Du lar deg konsumere av låta og får den frem med klasse. Det er godt å ha deg tilbake. Takk, begynte Sandeep.

– Jeg synes du har vært der hele tiden. Det er noe livsfarlig ved deg, samtidig som du har uskyldigheten til Askepott og en sikker eleganse. Dette er ikke en anmodning, ikke en bønn, men en ordre: Kjære Norge: STEM, sa Gunnar.

– Det er lite man trenger å si etter at du har opptrådt, fordi det er originalt, stilsikkert, veldig bra. Du slår meg i bakken hver gang! Og jeg blir bare liggende. I love you, proklamerte Ina.

Vinni var også raus med rosen.

– Dette begynner å bli teit. Det er helt latterlig! Det som er ekstra imponerende, er at jeg vet at du er veldig delaktig når det kommer til arrangering og utvikling av soundet. Det er et monumentalt bevis på den ekstremt velutviklede musikalske personligheten din. Du er helt amazing!

Se det første intervjuet med deltakeren som ryker her.