Anerkjent journalist: –  Ingen tvil om at Ødegaard har stagnert i Castilla

Mener Martin Ødegaards Real Madrid Castilla er en talentknusende maskin.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se UCAM Murcia – Real Madrid Castilla søndag kl. 18.30

Martin Ødegaards innsats for Real Madrid Castilla slaktes av anerkjent journalist.

Søndag spiller Martin Ødegaard den første av det som trolig er sine to viktigste kamper for Castilla hittil i karrieren.

Real Madrid Castilla skal spille to playoffkamper mot UCAM Murcia som avgjør hvilket lag som rykker opp til Segunda División (nest øverste nivå) neste sesong.

Se Ødegaards første og hittil eneste mål for Castilla denne sesongen øverst!

Foran oppgjørene får Martin Ødegaard kritikk av den anerkjente journalisten Raphael Honigstein.

– Karrieren har stagnert i den spanske hovedstaden
I en lengre artikkel i Redbulletin skriver journalisten, som også er fast skribent for engelske The Guardian og Süddeutsche Zeitung, at nordmannen har vært alt annet enn en suksess for Real Madrids reservelag.

– På 44 kamper for Real Madrid Castilla B i løpet av 16 måneder står han igjen med kun ett mål og fire målgivende pasninger. Det er umulig å si noe annet enn at karrieren til Ødegaard har stagnert i den spanske hovedstaden, skriver han i den lengre bakgrunnsartikkelen om Martin Ødegaards karriere i Real Madrid hittil.

Fotballeksperten med over 400.000 følgere på Twitter er imidlertid ikke overrasket over at Martin Ødegaard ikke har prestert bedre for Castilla.

– En talentknusende maskin
Han hevder nemlig at det er en kjent sak at Castilla ikke akkurat er en god arena for å utvikle unge spillere.

– En sentral person i Real Madrid beskrev Castilla som en talentknusende maskin. Castilla blir sett på som en arena med et negativt miljø der spillerne ikke spiller med hverandre, men konkurrerer mot hverandre for å bli tilbudt en A-lagskontrakt, oppsummerer Real Madrid-kjenneren.

– Faren har begynt å lure
Den anerkjente reporteren hevder samtidig at han har kjennskap til at Ødegaards pappa Hans Erik har begynt å lure på om det var riktig for sønnen å skrive under for Real Madrid.

– En venn av familien fortalte meg nylig at Hans Erik Ødegaard, som ble med sønnen til Madrid, har begynt å lure på om det var en riktig avgjørelse å gå til Real Madrid. Han undrer på om det ville vært smartere å gå til en mindre klubb med et mindre søkelys fra media, røper Raphael Honigstein.