Avviser at van Gaal blir «sparket» oppover

Manchester United har ingen planer om å utnevne Louis van Gaal til direktør i klubben neste sesong.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se FA-cupfinalen mellom Crystal Palace og Manchester United på TV 2 Premium og TV 2 Sumo lørdag kl. 18.30

De siste ukene har det blitt spekulert i om Louis van Gaal vil få en ny rolle i Manchester United neste sesong.

For å gi plass til en ny manager er det mange som mener at nederlenderen blir utnevnt til teknisk direktør eller fotballdirektør på Old Trafford.

Tor-Kristian Karlsen, som nylig overtok som sportsdirektør i Maccabi Haifa FC, har tidligere uttalt til TV 2 Sporten at han tror van Gaal blir «sparket» oppover for å gi plass til Ryan Giggs som ny hovedmanager.

– Den eneste løsningen jeg ser for meg er at Louis van Gaal blir «sparket» oppover, og får en mer tilbaketrukken rolle mens Ryan Giggs blir hovedmanager, sa Karlsen til TV 2 Sporten, og la til:

– Med å bli «sparket» oppover kan van Gaal få en rolle som rådgiver for Giggs neste sesong. Så vil ledelsen bruke det siste året for å se om Ryan Giggs har det som skal til for å bli en permanent manager fra og med neste sommer igjen, mente han.

Manchester United: – Ikke aktuelt
Men nå avviser Manchester United bestemt spekulasjonene om van Gaals mulige nye rolle i klubben.

Overfor Sky Sports News gjør en sentral kilde i Manchester Uniteds det klinkende klart at van Gaal ikke er aktuell i en stilling som sportsdirektør eller direktør for fotball den kommende sesongen.

– Vi har ingen planer om å ansette en fotballdirektør, slår en talsperson for Manchester United fast.

De heteste tipsene på ryktebørsen er at van Gaal får sparken neste uke, og erstattes av Chelseas tidligere manager José Mourinho. Men foreløpig har Manchester United-ledelsen holdt tett om eventuelle endringer i managerstolen.

– Mourinho er den eneste aktuelle
Tor-Kristian Karlsen mener José Mourinho er den mest aktuelle dersom det blir et managerskifte.

– Det er helt åpenbart at José Mourinho vil ha den stillingen, for han har brukt mye tid på å spille seg inn i den rollen. Men uten at jeg kjenner til alle forutsetningene, så virker det for meg som om Mourinho ikke helt har lyktes med det. Situasjonen rundt Manchester United og Mourinhos kandidatur er fremdeles uavklart, påpekte Karlsen.

– Bør ansette en som kan avlaste treneren
Karlsen synes Manchester United burde ha ansatt en sportsdirektør eller teknisk direktør i klubben.

– Det ser ut som United fortsatt leter etter den nye Ferguson som smertefritt kan overta rollen som manager. Men forutsetningene er annerledes enn da Ferguson styrte. Jeg mener at de kunne ansatt en sportsdirektør eller en teknisk direktør som kan avlaste treneren og styret på den sportslige biten, konstaterte Karlsen.

Manchester United endte på en skuffende femteplass i Premier League denne sesongen, men spiller FA-cupfinale mot Crystal Palace lørdag.