svartmales israel av norsk presse?

NRK-Sidsel slår tilbake mot Israel-kritikken

Gir norsk presse et fordreid bilde av Israel? Nei, sier NRKs mangeårige korrespondent i Midtøsten Sidsel Wold. – Ikke kom og fortell meg at jeg ikke dekker Israel på en «fair» måte.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Flere land i Midtøsten opplever interne blodbad så bestialske at det vanskelig lar seg beskrive. Likevel blir demokratiske Israel stadig fremstilt som det store problemet. Hvorfor det, spør programleder Yama Wolasmal i ukens Underhuset.

– Fremstilles som satan

Det blir høyspent i studio når kommentator Jon Hustad og journalist og norsk jøde, Suzanne Aabel, kritiserer norske medier for å formidle et skjevt bilde av Israel.

– Israel er et bitte lite land i Midtøsten, som blir fremstilt som den store satan. Husk at Israel er en velfungerende rettsstat med et velfungerende demokrati. Bare se på israelske arabere. De har det mye bedre i Israel enn i alle andre arabiske land, sier Hustad.

Dekker Israel «fair»

Utenrikskorrespondent i NRK, Sidsel Wold, og nyhetssjef i Klassekampen Mímir Kristjánsson, avviser at Israel svartmales av norske journalister.

Wold opplevde et klagestorm mot seg etter at hun dekket den siste Gaza-krigen sommeren 2014.

– Siden 1978 har jeg fulgt Israel veldig tett. Jeg har lært meg språket. Jeg har forsøkt å konvertere til jødedommen. Jeg kan veldig mye om de jødiske retningene. Ikke kom å si til meg at jeg ikke er interessert i dekke Israel på en «fair» måte. Men man må også dekke overgrep og okkupasjon, sier Wold.

Se hele debatten på Nyhetskanalen kl. 18 og gjennom helgen, eller her: