– Christian og jeg har ikke røket sammen og slåss

Vålerenga-treneren hevder han har full tillit i garderoben.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Strømsgodset - Vålerenga på søndag klokken 18.00 på TV 2 Sport Premium 4 og TV 2 Sumo!

Det stormer i Vålerenga etter at Kjetil Rekdal valgte å vrake kaptein Christian Grindheim fra troppen torsdag.

Spilleren er uaktuell til helgens kamp mot Strømsgodset. Fredag ga Kjetil Wæhler uttrykk for at spillerne støtter kaptein sin i det som ser ut som en konflikt med Rekdal.

Rekdal hadde en lengre prat med Wæhler på treningsfeltet fredag.

Se hele intervjuet med Kjetil Rekdal øverst i saken!

– Vi har ikke røket sammen og slåss

TV 2 konfronterte Rekdal med uttalelsene til Wæhler. Han forstår spillernes ønske om å ha Grindheim på treningsfeltet.

– Det forstår jeg godt. Det kan jo bli det. Vi har snakket sammen med Christian og kom til den konklusjonen, som jeg har sagt i går, at vi tar oss en prat på mandag. Så ser vi videre på hva vi gjør da. Det er ikke noe mer nytt enn det, sier Rekdal til TV 2.

– Hva tenker du om at spillerne stiller seg bak Grindheim?

– Det er helt naturlig. Det er ikke noe sjokkerende det. Det er viktig at jeg og Christian ikke er to som har røket sammen og slåss. Vi har hatt en god diskusjon på situasjonen vår, prestasjoner og litt med det ene og det andre. Ut i fra den samtalen kom vi til den konklusjonen i trenerteamet at vi skulle gi Christian fri i helgen, svarer Rekdal.

DISKUTERER: Her snakker Kjetil Wæhler sammen med Kjetil Rekdal på treningsfeltet fredag. Foto: TV 2.
DISKUTERER: Her snakker Kjetil Wæhler sammen med Kjetil Rekdal på treningsfeltet fredag. Foto: TV 2.

– Er det riktig at han har sagt til deg at du mangler tillit spillergruppen?

Når det går dårlig i en klubb, så er det spillere som er misfornøyd, trenere som er misfornøyd, supportere som er misfornøyd og ledere. Det er ikke unaturlig at de diskuteres ting som kan gjøres og ting som ikke begge parter føler er bra. Det er helt naturlig at slike ting blir tatt opp.

– Ellers hadde jeg ikke stått her

– Det var et tema at du manglet tillit?

– Det sa jeg ikke. I en gruppe som ikke får de resultatene man trenger, så blir det tatt opp ting. Det gjør vi jo fortløpende, forklarer Rekdal.

– Føler du at du har garderoben?

– Ja, ellers hadde jeg ikke stått her, fortsetter Vålerenga-treneren.

– Det er du klar på?

– Ja.

– Men var ikke det et tema?

– Offentligheten trenger ikke å vite hva jeg og Christian snakket om. Som jeg sier, delte meninger om hvordan vi spiller, delte meninger om hvem som skal spille, hvilken formasjon en skal velge og hvordan laget skal se ut. Det er helt naturlig i en prestasjonsgruppe. Den har vi har fortløpende, både i høst, i vinter og etter kamper analyserer vi hva Vålerenga har prestert. I Molde hadde vi et spillermøte.

FULL TILLIT: Kjetil Rekdal hevder han har full tillit oppover i systemet i Vålerenga. Her leder han fredagens trening. Foto: TV 2.
FULL TILLIT: Kjetil Rekdal hevder han har full tillit oppover i systemet i Vålerenga. Her leder han fredagens trening. Foto: TV 2.

– Dette er noe jeg ber om hele tiden. Det er ikke noe nytt. Det vil alltid komme frem ting der den ene mener slik og den andre mener slik. Det er opplagt, fortsetter Rekdal.

Har tillit oppover i systemet

– Men spillerne hadde møte i går bak lukkede dører i garderoben og ventet i femten minutter før de kom ut på feltet i dag, det er ikke vanlig?

– Nei, men jeg tror det er viktig å prate sammen. Spillergruppen trenger å prate sammen. Jeg pratet til de i går etter den konklusjonen som ble tatt med tanke på Christian denne helgen her. De ble informert om hvorfor det skjedde. Så får de tid til å bearbeide og prate om det. At spillerne er lojale med hverandre er slik jeg vil ha det. For meg er det ikke noe problem at de ønsker Christian tilbake. Det kan skje det. Vi får se på mandag hvordan tingenes tilstand er da og hvordan vi da håndterer den praten vi tar da, sier Rekdal.

– Føler du at du har tillit oppover i systemet i klubben?

– Ja, det kan du godt si. Du spør veldig mye om tillit. Jeg skjønner at du stiller det spørsmålet. Utgangspunktet er at vi er i en konstant byggefase og at det vil være kok og meninger rundt oss konstant er vi vant til. Vi får ta det som det er. Enkelt og greit, avslutter Vålerenga-treneren til TV 2.