200-årsjubilanten feiret med grillet tørrfisk på bryggekanten

I tre dager til ende skal Bodø-væringene feire byen sin som er 200 år i år. Vi ble med på festen og jubileumskokk, Rasmus J. Skoglund, sto for deilig festmat.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Grillet tørrfisk med asparges, nykål og urtemajones

Dette trenger du:

  • 4 stk a 150 g ferdig utvannet tørrfiskstykker
  • 8 stk asparges hvit/grønn
  • 6 stk broccolini
  • 1 stk nykål
  • 6 stk vårløk
  • 10 små nypoteter
  • ½ sjallotløk
  • hvitvinseddik
  • olivenolje

Slik gjør du:

Finkutt sjalottløken, tilsett 1 ss hvitvinseddik og 2 ss solsikkeolje.

Kok potetene i godt saltet vann med litt smør.

Samme vannet brukes til kålen ved servering.

Skrell aspargesen og del nykålen i båter.

Legg fisk, kål, asparges, vårløk og broccolini rett på grillen.

Alt grilles godt, aspargesen og nykålen kan være ganske svarte.

Legg kålen i potetvannet i 3-4 minutter.

Vend alle de ferdiggrillede grønnsakene i vinnaigrette rett før servering.

Legg opp med kål og poteter i bunnen av tallerken.

Legg så opp fisk og resten av grønnsakene på toppen.

GRILLET TØRRFISK: Jubileumskokk, Rasmus J. Skoglund,
 mener du kan legge det meste på grillen.  Foto: TV 2
GRILLET TØRRFISK: Jubileumskokk, Rasmus J. Skoglund, mener du kan legge det meste på grillen.  Foto: TV 2

Majonesen serveres i en skål ved siden av.

Purre og persilleolje

Dette trenger du:

  • 50 g persille
  • 100 g purreløk
  • 2 dl solsikkeolje.

Slik gjør du:

Varm opp oljen til ca. 75 grader, og kjør i blenderen med purre og persille i 10 min.
Sil og avkjøl

Persille og purreløksmajones

Dette trenger du:

  • 1 helt egg
  • 1 eggeplomme
  • 1 ts dijonsennep
  • 1 ts hvitvinseddik
  • 2 dl purre/persilleolje
  • salt
  • sitron

Slik gjør du:

Kjør sammen egg, sennep og eddik med stavmixer.
Spe sakte inn oljen.
Smak til med sitron og salt.