SKADET: Roger Federer er skadet og må melde forfall til Grand Slam-tuneringen Roland Garros. Foto: AP Photo/David Vincent, File.
SKADET: Roger Federer er skadet og må melde forfall til Grand Slam-tuneringen Roland Garros. Foto: AP Photo/David Vincent, File. Foto: David Vincent

Federers 17 år lange rekke er over

Dette har ikke Roger Federer gått glipp av siden det forrige årtusen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tennis-stjernen Roger Federer (34) blir ikke å se i Grand Slam-turneringen Roland Garros i år.

Sveitseren sliter med en skade i ryggen og blir ikke klar for turneringen han vant i 2009.

Forfallet er smått sensasjonelt. Forrige gang 34-åringen ikke stilte opp i en Grand Slam-runde var i det forrige årtusenet.

Det var i august 1999 at Federer røk ut i kvalifiseringen til US Open.

Siden den gang har han spilte 65 strake Grand Slam-turneringer. Det har resultert i 17 titler og han har etablert seg som en av de mest suksessfulle tennisspillerne.

– Helsen har hatt en stabil fremgang, men jeg er fortsatt ikke 100 prosent. Jeg føler jeg vil ta en unødvendig risiko med å spille turneringen før jeg er klar, sier han ifølge New York Times.

– Avgjørelsen var ikke enkel å ta, men jeg må forsikre meg om at jeg kan spille resten av sesongen og hjelpe på å forlenge karrieren min. Jeg er fortsatt motivert og spent som vanlig, fortsetter tennisveteranen.

Nå som turneringen ryker vil 34-åringen fokusere på OL og Wimbledon som spilles på gress.

Tidligere i år måtte sveitseren gjennomføre en operasjon etter å ha skadet kneet. Det var Federers første operasjon i karrieren.