Savnede fiskere funnet i god behold

De to fiskerne ble sist sett klokken 14 torsdag, og leteaksjon ble iverksatt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En redningsskøyte, et redningshelikopter og et kystvaktfartøy ble satt i søk etter to fiskere som var savnet ved sørlandskysten.

De to tyske fisketuristene er begge født i 1962 og er ute i en 27 fots utleiebåt. De har fisket i området før, og er vanligvis i sjøen mellom Lindesnes og Farsund.

Klokken 3.11 meldte Redningsselskapet om at de to var funnet i god behold på et skjær.

Mennene kom ikke tilbake til feriestedet i Bjørnevågen hvor de la ut ifra, og det ble iverksatt en leteaksjon. De ble meldt savnet like før klokken 23 torsdag kveld.

Kan ha fått motorstopp

Båten skal være brukbart utstyrt, mangler maritim radio (VHF). De to mennene hadde ikke mobiltelefoner med seg.

– De kan ha fått motorstopp og driver rundt eller ha tatt seg inn på en øy eller en holme. Det er flere mulige utfall, sier redningsleder Eirik Valle ved hovedredningssentralen.

Sist gang de ble sett før de ble meldt savnet, var klokken 14 torsdag ettermiddag. Sjøen i området skal være «høvelig bra», sier redningsleder Valle, som legger til at det var en del dårlig sikt tidligere på dagen.

RS Ægir, et Sea King-redningshelikopter fra Sola og KS Ålesund ble satt inn i søket. Sistnevnte var ikke på plass ved 00.45-tiden natt til fredag, men skulle komme i løpet av natten, ifølge redningssentralen.