MAT: Flymat på et SAS-fly, anno 2002. Illustrasjonsfoto. FOTO: BERIT KEILEN/SCANPIX
MAT: Flymat på et SAS-fly, anno 2002. Illustrasjonsfoto. FOTO: BERIT KEILEN/SCANPIX Foto: Keilen, Berit

Streik stanser flymat ved Gardermoen og Flesland

Streik i Parat rammer forsyninger av all flymat ved Gardermoen og Flesland etter brudd i forhandlingene med NHO Reiseliv.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Produksjon av all flymat på de to flyplassene blir omfattet av streiken som omfatter 192 Parat-medlemmer i Gate Gourmet.

– NHO Reiseliv har ikke kommet oss i møte på noen av våre krav, sier Parats forhandlingsleder Grethe Diserud til TV 2.

Nå vil Parat-medlemmene gå ut i streik fra fredag morgen, hvilket vil ramme forsyninger av all flymat på Oslo lufthavn og Bergen lufthavn Flesland.

– Det er snakk om et tillegg i lønn, også er det et krav om reelle lokale lønnsforhandlinger, og et ansvarstillegg til ansatte som jobber på flyplass, sier Diserud.

192 Parat-medlemmer i Gate Gourmet er tatt ut i streiken som starter fredag klokka 6.

– Det vil bli stans i leveransen av flycatering til svært mange av flyselskapene som opererer på de to flyplassene. Da snakker vi om det som blir servert om bord, men det gjelder også taxfree-varer om bord, både for salg og konsum, sier Diserud.

Ifølge NTB rammer streiken cateringleveranser til blant annet flyselskapene SAS, Norwegian, Widerøe, Thai Airways, Qatar Airways og United Airlines.

Parats forhandlingssjef, Turid Svendsen, sier meklingsfristen opprinnelig var satt til midnatt torsdag, men fastslår at NHO Reiseliv foretrekker konflikt fremfor løsninger.

– Våre krav er i all hovedsak sammenfallende med kravene til Fellesforbundet. Det gjelder både kravet om rett til reelle lokale forhandlinger og lønnstillegg for de lavtlønnede i bransjen. I tillegg krever Parat ansvarstillegg for flyplassansatte, sier Svendsen.

Hvor langvarig streiken kan bli, er foreløbig uklart.

– Det er umulig å si, men jeg har inntrykk av at streikeviljen er stor blant våre medlemmer, sier Diserud.

(NTB/TV 2)