ETTERTRAKTET: Frölunda-spiller Mats Rosseli Olsen hadde flere NHL-speidere på tribunen under VM. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
ETTERTRAKTET: Frölunda-spiller Mats Rosseli Olsen hadde flere NHL-speidere på tribunen under VM. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: Roald, Berit

NHL-speidere fulgte Rosseli Olsen i VM

Mats Rosseli Olsen (25) var blant Norges beste spillere i VM - og det foran øynene til speidere fra flere NHL-klubber.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oslo (TV 2): Mats Rosseli Olsen fikk en alt annet enn optimal oppladning til VM, etter at han sjokkerte med å storme banen i en eliteseriekamp mellom IFK Gøteborg og Malmö.

Et opptrinn som 25-åringen må betale over 40.000 kroner for.

Men i VM imponerte Oslo-gutten, og etter det TV 2 kjenner til skal speidere fra flere NHL-klubber skal ha vært på tribunen for å vurdere nordmannen.

Noe han også forteller selv.

– Jeg har hørt at det har vært speidere fra flere NHL-klubber og sett på meg under VM, men når vi spiller i Göteborg så er det jo speidere der også. Det har gått bra for alle i Frölunda, og da har de sett på meg også. Utover det vet jeg egentlig ikke så mye, for det er agenten min som styrer det der, sier 25-åringen til TV 2.

Rosseli Olsen vant SM-gull med klubblaget Frölunda, i et sluttspill der han scoret fire mål og hadde fire målgivende på 16 kamper.

– Har ikke visst om speidere tidligere

25-åringen har kontrakt med svenske Frölunda ut neste sesong, men trolig med en klausul dersom tilbud fra KHL eller NHL skulle dukke opp.

Selv tør han ikke å håpe for mye, men er fornøyd med utviklingen han har hatt det siste året.

– Man må jo ta alt positivt, selv om det kanskje ikke blir noe mer enn det. Det har ikke vært speidere for å se på meg som jeg har visst tidligere, understreker han.

Rosseli Olsen kjenner ikke detaljene rundt NHL-interessen, og skal snakke med agenten sin nå i dagene etter VM.

Et mesterskap som var det beste for hans del.

– Jeg er fornøyd med VM for min del. Det er det beste mesterskapet jeg gjort, og det kom jo etter den kanskje beste sesongen jeg har gjort også. Så det viser at det hjelper å trene, og det har gitt resultater. Jeg tror også at hvis vi hadde fått Danmark-kampen litt senere i turneringen så hadde vi vunnet den også, og da hadde det plutselig vært kvartfinale, sier 25-åringen.

Rosseli Olsen spilte alle syv VM-kampene, og noterte seg for en scoring mot Sverige og tre målgivende pasninger totalt.

Rekken med Oslo-gutten og brødrene Olimb var Norges klart beste angrepsvåpen, og stod for seks av Norges 13 mål i VM.

– Han har NHL-kvaliteter

Avtroppende landslagssjef Roy Johansen er imponert over prestasjonen til Rosseli Olsen i mesterskapet, selv om han kom noe i skyggen av sine rekkekamerater.

– Rosseli Olsen kom inn i troppen etter seier med Frölunda, hadde litt problemer på vei inn selvfølgelig, men har gjort en fantastisk bra VM-turnering. Så han han har gjort et bra innhopp i rekken sammen Mathis og Ken André Olimb, sier Johansen til TV 2.

Mats Zuccarello Aasen var Andreas Martinsen Norges eneste spillere i NHL-spillere i sesongen 2015/2016. Martinsen venter fortsatt på nytt kontraktstilbud fra Colorado Avalanche, etter at ettårskontrakten gikk ut ved sesongslutt.

– Har han de kvalitetene som skal til i NHL?

– Ja, jeg tror det er veldig mange på det norske laget som kan gå inn og spille i NHL. NHL er ikke bare superstjernene, det er også mange som går på jobb hver dag og gjør en solid innsats. Martinsen er en av de som har gjort det, og det er plass til Rosseli også. Det gjelder å legge inn en god søknad i en sånn VM-turnering, også må du vise i en fase der borte at du håndterer det spillet også, mener 56-åringen.

Johansen overleverer nå landslagssjef-jobben til Petter Thoresen, og tar selv over jobben som hovedtrener i Vålerenga.

OL-kvalifiseringen i september blir den tidligere Stavanger Oilers-trenerens første test som landslagssjef.