Frederik Wilmann fra tiden som SKil-Shimano-rytter. Nå er han snart klar for et dansk lag.
Frederik Wilmann fra tiden som SKil-Shimano-rytter. Nå er han snart klar for et dansk lag. Foto: Alley, Ned

Norsk syklist nærmer seg dansk lag

Etter et halvt år i uvisse ser ting ut til å løse seg for eksproffen Frederik Wilmann (30).

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det så ut til å gå mot karrierepunktum for Frederik Wilmann etter at han ikke fant seg nytt lag etter fjorårssesongen.

Først i mai kjørte han sine første ritt for året - og de første på ti måneder - noe som var nok til at danske ColoQuick-Cult skal ønske å signere ham.

– Jeg har noe spennende på gang, men ting er ikke helt avklart ennå, sier Wilmann til TV 2.

Men det danske kontinentallagets sportsdirektør har ingen problemer med å erklære at de snart har nordmannen klar.

– Det er nesten helt på plass, så hvis du ringer meg i morgen kan jeg si mer. Men vi må vente til Frederik har signert, sier Christian Andersen.

Wilmann kjørte meget bra både i Sundvolden GP og Ringerike GP. Selv sier han formen er bedre enn på mange år, til tross for en vinter uten lag.

– Jeg har ikke hatt denne fysiske formen siden før jeg ble påkjørt i 2012. Det er den første vinteren på åresvis jeg har kunnet trene skadefri etter oktober og det merkes, sier 30-åringen som har vært mye på Mallorca i vinter og vår.

Han har ikke vært i nærheten av å forventningene da han i 2010 ble proff for daværende Skil-Shimano. De to foregående sesongene syklet han for Ringerike Kraft uten særlig suksess, mens han før det tilbrakte to sesonger i Christina Watches-laget.

Treningsresultatene har vært nok til å overbevise ColoQuick-Cult om at det finnes uforløst potensial i det som ble regnet som Norges største klatretalent for noen år siden.

– Vi vet hvilke kvaliteter Frederik har ennå. Han trenger bare litt rittrening så er jeg ikke i tvil om at han kan finne tilbake til nivået han har inne. Kvalitetene han har, har vi sett tidligere og de ønsker vi å knytte til oss, sier Andersen.