Dette vet vi om flyets siste bevegelser

KAIRO/EGYPT (TV 2) Full forvirring om vrakrester av det styrtede flyet er funnet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Så langt er det ikke bekreftet at noen vrakdeler fra det savnede Egypt Air-flyet er funnet. Flyselskapet har tilbakevist opplysninger som ble offentliggjort i går om at deler av flyet ble funnet i Middelhavet ikke langt fra den greske øya Karpathos.

De pårørende befinner seg nå på et hotell ved flyplassen i Kairo. De får oppfølging av helsepersonell, og de har fått beskjed om at det ikke lenger dreier seg om en redningsaksjon for å finne overlevende, men en fase hvor det dreier seg om å finne vrakdeler og omkomne.

Følg saken i vårt livesenter

Egyptiske myndigheter, og en rekke luftfartseksperter hevder det er mer sannsynlig at flyet er rammet av et terrorangrep, enn at det er tekniske årsaker bak styrten.

Egypt er rammet av terror flere ganger. Angrepene har hovedsaklig vært rettet mot turistnæringen i landet. For sju måneder siden ble et charterfly fullt av turister på vei fra Sharm el-sheik til Russland angrepet. Alle om bord døde.

– Hvis det er tilfelle at dette er er terror, er dette eventuelt en ny vending i den type terror Egypt har vært utsatt for før i og med at det denne gang er et egyptisk flyselskap med hovedsaklig muslimske passasjerer om bord, sier TV 2s reporter Fredrik Græsvik som befinner seg på samme hotell som mange av de pårørende i Kairo.

Egyptiske og greske etterforskere samarbeider om å fortsette letingen etter flere vrakdeler. Funn av de såkalte svarte boksene og vrakrester er viktig for å fastslå årsaken til styrten og om det var en bombeeksplosjon om bord.

Det var 66 mennesker om bord i flyet. Av dem var 56 passasjerer og ti besetningsmedlemmer. Det var ca. 90 ledige seter i flyet. Ingen har så langt tatt på seg skylden for et eventuelt angrep.