Astrid Gunnestad er død

Tidligere journalist og redaktør i Norsk Ukeblad, Astrid Gunnestad, er død, 77 år gammel.

RADIOLEGENDE: Her er Astrid Gunnestad på en teater-premiere i 2013. Foto: Tor Gunnar Berland/Stella Pictures
RADIOLEGENDE: Her er Astrid Gunnestad på en teater-premiere i 2013. Foto: Tor Gunnar Berland/Stella Pictures Foto: Tor Gunnar Berland

Astrid Synnøve Gunnestad ble funnet død i sitt eget hjem 18. mai.

Det opplyser seniorrådgiver Elisabeth Skarsbø Moen i kommunikasjonsbyrået Zynk til NTB.

Radiolegende

Gunnestad ble født 19. august 1938.

I 1971 ble hun redaktør i Norsk Ukeblad.

De seneste årene var hun best kjent som riksmegge i P4-programmet «Oss megger imellom» sammen med programlederkollega Lise Askvik.

I 2014 skapte hun stor ståhei da hun røkte marihuana for åpen mikrofon i et innslag som ble tatt opp i Amsterdam. Til P4 sa hun at hun ville prøve rusmiddelet som et alternativ til smertelindring.

DUO: Her er Lise Askvik og Astrid Gunnestad fotografert på Holmenkollen Restaurant i 2010.
Foto: Tore Meek / Scanpix .
DUO: Her er Lise Askvik og Astrid Gunnestad fotografert på Holmenkollen Restaurant i 2010. Foto: Tore Meek / Scanpix . Foto: Meek, Tore

Kontroversiell

I et intervju med Dagbladet i 2008 fortalte hun at hun hadde klint med Christer Falck, ligget i senga til André Bjerke og fått Kjell Aukrust til å skøyte som Solan Gundersen inne på Grand.

Gunnestad har vært samlivsekspert i P4, og på 2000-tallet opererte hun også som glamjournalist for magasinet Tara, med friske intervjuer med blant andre Bjørn Sundquist, Sven Nordin og Stein Winge. Hun har også intervjuet Wenche Foss, dronning Sonja og truffet paven to ganger.

(©NTB/TV 2)

Mer innhold fra TV 2