Faksmilie: Aston Villas hjemmeside.
Faksmilie: Aston Villas hjemmeside.

Aston Villa har fått ny eier: – Skal gjøre Villa til Kinas mest berømte klubb

Randy Lerner har solgt 100 prosent av aksjene i Aston Villa til en forretningsmann fra Kina.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det bekrefter Aston Villa på sine hjemmesider onsdag kveld.

– Aston Villa er fornøyd med å kunne informere om at Randy Lerner har solgt 100 prosent av aksjene sine til Recon Group, som er eid av Dr Tony Jiantong Xia, i påvente av godkjenning av Premier League og Football League.

Solgt for 712 millioner kroner
Aston Villa opplyser videre at Tony Jiantong Xia betaler 60 millioner pund (712 millioner kroner).

Randy Lerner har i lang tid forsøkt å finne nye eiere for Aston Villa. Han sier i en pressemelding at Tony Xia var et strålende valg og at kineseren er den riktige nye eieren for klubben.

HAR KJØPT VILLA: Tony Xia har sikret seg eierskapet av den tidligere Premier League-klubben Aston Villa. FOTO: Aston Villas hjemmeside.
HAR KJØPT VILLA: Tony Xia har sikret seg eierskapet av den tidligere Premier League-klubben Aston Villa. FOTO: Aston Villas hjemmeside.

– Dr Xias første mål er å få Aston Villa tilbake i Premier League, og det langsiktige målet er at klubben skal etablere seg som de seks beste i Premier League slik at det igjen blir europacupfotball på Villa Park. Han har planer om å gjøre Aston Villa til den mest berømte klubben i Kina, heter det i pressemeldingen.

– Skummelt!
Mangeårig Aston Villa-supporter Eivind Tungodden innrømmer at han er en smule skeptisk til at favorittklubben har fått eier fra Kina.

– Det er jo litt skummelt. Jeg vet ikke hva tanken bak kjøpet er, men det kan jo ikke bli veldig mye verre, sier Aston Villa-kjenner Eivind Tungodden.