HACKERANGREP: Presidentkandidat Hillary Clinton og president Barack Obama skal begge ha blitt utsatt for hackerangrep. (AP Photo/Carolyn Kaster)
HACKERANGREP: Presidentkandidat Hillary Clinton og president Barack Obama skal begge ha blitt utsatt for hackerangrep. (AP Photo/Carolyn Kaster) Foto: Carolyn Kaster

– Hackere spionerer på de amerikanske presidentkandidatene

Tross massive hackerangrep under presidentkampanjene i 2008 og 2012, er Hillary Clinton og Donald Trump enkle mål for nettangrep.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ifølge amerikansk etterretningstjeneste driver utenlandske hackere spionasje mot de amerikanske presidentkandidatene.

Det melder nyhetsbyrået AP.

Hackerne kan jobbe for utenlandske myndigheter.

Ikke lært

Aktiviteten har blitt oppdaget etter de to siste presidentvalgene.

Under presidentvalget i 2012 ble både Barack Obama og Mitt Romney utsatt for massive angrep fra kinesiske hackere.

Også i 2008 ble det avdekket gjentatte nettangrep mot presidentkandidatene, og det i har i ettertid blitt advart mot den daværende dårlige sikkerheten.

Ifølge direktør i National Intelligence, James Clapper, jobber både FBI og Innenriksdepartementet sammen for å forhindre sikkerhetsbrudd under den nåværende presidentkampanjen.

– Vi har allerede indikasjoner på hackerangrep. Og vi vil sannsynligvis få flere, sa Clapper på en pressekonferansen onsdag.

Eksperter sier nettsikkerheten rundt både Hillary Clinton og Donald Trump er for dårlig, og at de begge er lette mål for eventuelle hackere.

Oppgradert

Sikkerhetsekspert Jonathan Lampe sier sikkerheten rundt presidentkampanjene ikke har forberedt seg betraktelig de siste åtte årene.

I oktober 2015 vurderte han sikkerheten på nettsidene til de da 16 kandidatene fra Demokratene og Republikanerne.

Han klarte å skaffe seg brukernavn og passord på nærmest alle sidene, fikk tak i sensitiv informasjon og mange av kampanjene fikk oppgradert sikkerheten på sidene – etter stuntet.