FANGET: 219 jenter har levd i Boko Harams fangenskap i over to år. Nå skal én jente har kommet seg unna. Her vises jentene fram i en propagandavideo laget av terrorgruppen. (AP Photo/File)
FANGET: 219 jenter har levd i Boko Harams fangenskap i over to år. Nå skal én jente har kommet seg unna. Her vises jentene fram i en propagandavideo laget av terrorgruppen. (AP Photo/File) Foto: Ap Photo

Boko Haram-bortført jente funnet etter to år

En skolejente fra Chibok i Nord-Nigeria er blitt funnet, to år etter at 276 jenter ble bortført av Boko Haram-islamister.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er den første av de 276 skolejentene som er blitt funnet etter bortføringen 14. april 2014, opplyser aktivister til BBC.

– Én av de bortførte Chibok-skolejentene er reddet av én av våre tropper, sier talsperson for det militære, Sani Usman.

Fikk barn

Ifølge nyhetsbyrået AP har familien til den unge kvinnen bekreftet at hun har kommet tilbake til familien.

Kvinnen som er funnet, skal være i live. Hun var 17 år da hun ble kidnappet, og er nå fylt 19 år.

– Hun har vært gravid og sliter med traumer, opplyser familiemedlemmet.

BBC skriver at kvinnen ble funnet tirsdag i Sambisa-skogen, nær grensen til Kamerun.

Nigeriansk politi har offentlig gjort navn og bilde av jenta og barnet hennes. TV 2 har sladdet bildet av jenta som skal være traumatisert etter de siste to års opplevelser. FOTO: AFP
Nigeriansk politi har offentlig gjort navn og bilde av jenta og barnet hennes. TV 2 har sladdet bildet av jenta som skal være traumatisert etter de siste to års opplevelser. FOTO: AFP

Hun skal ha blitt oppdaget av en frivillig soldat fra Civilian Joint Task Force (JTF), en opprørsgruppe som kjemper mot Boko Haram.

Ifølge AP er hun den første av de kidnappede jentene som er blitt sluppet fri.

Fangenskap

Kvinnen ble tatt med til Chibok tirsdag kveld, hvor hun og den fire måneder gamle datteren hennes ble gjenforent med familien.

Det er uklart om flere jenter er sluppet fri. Ifølge den unge kvinnen befinner de andre jentene seg i Sambisa-skogen, hvor de voktes svært tett.

Det var 14. april 2014 at terrorgruppen Boko Haram stormet Chibok ungdomsskole, og kidnappet 276 skolejenter. Jentene forberedte seg til eksamen.

Flere titalls jenter klarte å rømme de første par timene, men 219 jenter har i over to år levd i fangenskap.

NTB / TV 2