– Det er tøft å være borte fra dem du er glad i

Petter Thoresen får endelig kvalitetstid med barnebarna etter sju år med hovedsete i Stavanger. Nå spår han en knalltøff fremtid for det norske landslaget.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Med barnebarna rundt seg på Hamar storkoser Petter Thoresen seg som bestefar. Veien er også kortere til Steffen Thoresen og hans familie på Lørenskog.

For snart over en måned siden ledet han Stavanger Oilers til nok en kongepokal. Klubbens 5.på rad. Det ble hans siste bragd med klubben som har vært hans arbeidsgiver siden 2009. Nå har han flyttet hjem til Hamar for å bli landslagssjef og for å tilbringe mer tid med familien.

– Det er tøft i lengden å bo lenge borte fra dem du er aller mest glad i så det er en lettelse å komme hjem og også ta fatt på det jeg skal jobbe med i fremtiden, sier Thoresen.

Imponerende 16 kongepokaler har det blitt som spiller og trener. Thoresen er en vinnerskalle som også krever mye av de rundt seg.

– Hockeymessig er jeg ganske kyndig så er jeg ganske sta på det å bygge et lag. Du må jobbe hardt for å ha suksess. Det har jeg alltid vært innstilt på å gjøre selv og det forlanger jeg av de rundt meg og, sier Thoresen.

Hjemme på kjøkkenbordet prates det om konkurranseinnstinkt. Patricks Thoresens datter, Mathilde innrømmer at hun kanskje er den dårligste taperen i familien.

Hva med besterfar da?

Fabian og Mathilde, barna til Patrick Thoresen, ler og mobber bestefar:

– Katastrofe, bestefar. Det er ingen katastrofe å tape en hockeykamp!

Begge sikter til intervjuet Thoresen gjorde under sluttspillet i år. Han var lei av at Stavanger Oilers alt for lett fikk kritikk av fans og media etter et sjeldent tap.

– Katastrofe! Vet du hva katastrofe er? Det er ingen katastrofe å tape en hockeykamp, raste Thoresen til TV 2s reporter.

– Det hender kona sier at: «Nå må du oppføre deg bra. Oppføre deg ordentlig.» Jada, sier jeg, ler Thoresen.

Før han blir alvorlig.

– Så lenge du ikke sårer og blir for personlig tror jeg det bare er sunt at folk er litt forskjellige, mener han.

– Roy og jeg er ganske like

I juni tar han fatt på jobben som ny landslagssjef. En stilling som har hengt høyt for Thoresen en god stund.

– Hvilke endringer ser vi med deg som landslagssjef?

– Det blir ikke store endringer. Roy og jeg er ganske like i tankegangen. Samme aldergruppe, vi har spilt sammen, har vært kompiser bestandig. Han også bygger filosofien på lagspill. Han har skjøttet seg så bra og min jobb er å videreføre det han har startet på, sier den kommende sjefen.

Han blir ivrig når vi prater om hva som skal til for at Norge skal bli en høyere rangert hockeynasjon.

– Veien til en kvartfinale blir ikke noe kortere med årene. Hockeynasjonene blir større og større og satser mer og mer. Det krever mye av norsk hockey. Alle må være innstilte på at vi må bygge ishockeyspillere og få flinke ungdommer. Gode trenere i en tidlig alder. Vi må også tilby de trening på et alright tidspunkt. Hallene er tungt belastet og er det noe hockeyen fortjener så er det bedre fasiliteter, fastslår han.