ÅSTEDET: En død kvinne ble funnet i en trappeoppgang i denne blokken på Tøyen i Oslo.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
ÅSTEDET: En død kvinne ble funnet i en trappeoppgang i denne blokken på Tøyen i Oslo. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: Larsen, Håkon Mosvold

Drapssiktet mann i Oslo samtykker til varetekt

En mann i 60-årene som er siktet for drap på en kvinne på Tøyen i Oslo, samtykker til varetekt. En annen siktet i saken er løslatt, men fortsatt siktet for drap eller medvirkning til dette.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet har begjært mannen i 60-årene varetektsfengslet i fire uker med brev-, besøks- og medieforbud i hele perioden, samt de to første ukene i isolasjon. Det opplyser politiadvokat Hilde Strand i Oslo politidistrikt til NTB.

Siden den siktede har samtykket til varetekt, avgjør Oslo tingrett onsdag saken som såkalt kontorforretning, og ingen av partene møter.

Kvinnen i slutten av 70-årene ble funnet død i en branntrapp i en boligblokk på Tøyen søndag ettermiddag. Hun er så langt ikke formelt identifisert, men politiet mener å vite hvem hun var og har varslet de pårørende, ifølge politiadvokaten.

– Vi vet at det er en relasjon mellom dem. Den synes å være årelang, men så tidlig i saken har vi ikke full kjennskap, forteller hun.

En mann i 50-årene ble mandag løslatt, men politiet har opprettholdt siktelsen, som lyder på drap eller medvirkning til drap. (©NTB)