ØL: Alfred Luik (93) koste seg med en utepils i Stockholm, utenfor sykehjemmet han til vanlig holder til. FOTO: Kärsdala Vård- og Omsorgboande/Facebook
ØL: Alfred Luik (93) koste seg med en utepils i Stockholm, utenfor sykehjemmet han til vanlig holder til. FOTO: Kärsdala Vård- og Omsorgboande/Facebook

Alfred (93) fikk valget mellom bingo og utepils

Valget var svært enkelt for den livsglade 93-åringen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Et bilde fra et eldrehjem i Sverige deles for tiden av tusenvis på Facebook.

Kärsdala Vård- og Omsorgboande i Stockholm skriver at beboer Alfred Luik (93) fikk en ekstra god dag forrige uke.

Sykehjemmet tilbyr flere aktiviteter, blant annet bingo, gymnastikk og planting av blomster, skriver Aftonbladet. Men denne mai-dagen var det ingen av aktivitetene som fristet for 93-årige Alfred.

På spørsmål om hva han da ville gjøre, svarte Alfred at en kald øl hadde vært fint. Og slik gikk det altså til at den eldre mannen dro ut for å ta seg en utepils.

Skulle plante blomster

Gavin Jesudasan er pleieren som tok med seg den spreke 93-åringen til den lokale puben. Han forteller at Alfred nøt en stor øl – han selv en lettøl.

– Det var kjempefint. Han fortalte litt historier og vi tittet på jenter, litt sånn gutteaktig, vet du, sier han til Aftonbladet.

Hans Nygren, enhetsleder ved eldrehjemmet, forstår godt at valget falt på en kald øl.

– Alfred er med på ganske mye, men det er kanskje ikke helt hans greie å sitte og plante blomster, sier han til Expressen.

– Burde være en selvfølge

Flere tusen har sett bildet av svenske Alfred med ølen. Mange hyller sykehjemmet og pleieren som tok han med ut.

Noen poengterer også at en slik hendelse ikke burde være så langt fra det normale.

– Så utrolig trist! Nesten 300 stk. hyller dette som noe ekstraordinært når det egentlig burde være en selvsagt ting. Føles ikke bra med tanke på min egen alderdom, skriver Mona Gustafsson i kommentarfeltet.

Kärsdala Vård- og Omsorgboande mener det er viktig å tilpasse tilbudet etter den enkelte beboer.

– Visst endres livet på et eldrehjem i takt med at det kommer «nye eldre». Techno-kvelder og LAN-party på agendaen om noen år! spøker de på sin egen Facebook-side.