Den perfekte dagen derpå maten

Bruk restene fra nasjonaldagen i en sunn og enkel bondeomelett. Wenche viser deg hvordan du tryller restemat til et fantastisk måltid.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette trenger du:

  • Olje eller smør til steking
  • 4-5 poteter (kokte eller rå)
  • rester av spekemat, pølser, bacon eller soltørkede tomater i olje
  • salt
  • 2 løk
  • ½ purre
  • 1 paprika
  • Ev 1-2 fedd hvitløk
  • Ev ½ rød chili
  • 6 egg
  • 6 ss vann
  • salt
  • timian eller oregano
BONDEOMELETT: Lag en deilig omelett med rester etter 17. mai. Foto: TV 2
BONDEOMELETT: Lag en deilig omelett med rester etter 17. mai. Foto: TV 2

Slik gjør du:

Rens og skjær poteter i tynne skiver og grønnsaker i biter/ terninger.

Stek/ surr alt i olje/ smør ved middels varme for rå poteter.

Dryss på salt og krydder.

Visp sammen egg og vann og litt salt og hell blandingen over i pannen.

Senk varmen, dekk pannen med lokk og stek videre i 6-8 min på platen eller ved 150 oC i varmluft i stekeovn i 10-15 min uten lokk.

.

Server med et dryss friske urter, salat, ev restemat eller brød.

Tips: brødet kan skjæres i terninger og stekes i olje og drysses over omeletten ved servering.