STORSPILLER: David Soria startet sesongen som tredjekeeper i Sevilla. Nå kan han være mannen som skal stoppe Liverpool. / AFP PHOTO / JORGE GUERRERO
STORSPILLER: David Soria startet sesongen som tredjekeeper i Sevilla. Nå kan han være mannen som skal stoppe Liverpool. / AFP PHOTO / JORGE GUERRERO Foto: Jorge Guerrero

Dro Storbritannia rundt etter en klubb – nå kan han stoppe Liverpool i europaligafinalen

David Soria var i ferd med å gi opp fotballkarrieren, men så kom Sevilla på banen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

David Soria drømte om å bli den nye Iker Casillas.

Han kom til Real Madrid som tiåring, og så for seg en karriere på Santiago Bernabeu.

Men sånn skulle det ikke gå. Som 19-åring fikk han beskjed om at veien til klubbens A-lag ville bli lang. Veldig lang.

Følg Europaliga-finalen mellom Liverpool og Sevilla kl. 20.45!

I stedet hoppet han på muligheten til å dra til England.

– Jeg startet karrieren min i Real Madrids yngreavdeling. Etter et år i Atletico Madrid var jeg tilbake og planen var å bli i Castilla. Men så ville plutselig Tottenham ha meg. Men jeg endte opp med ikke å spille et helt år fordi Spurs og Madrid ikke ble enige. Jeg havnet i limbo, forteller han ifølge Daily Record.

Det var starten på en reise rundt på de britiske øyer på jakt etter en kontrakt.

– Etter så lenge ute og fullstendig isolert, så fikk jeg sjansen til å prøvespille for Leicester. De var interessert i å ha meg som backup for Kasper Schmeichel. Men før jeg kunne begynne å tenke på å signere noen avtale, så ble jeg skadet. På første trening ødela jeg ankelen. Så fort jeg ble frisk så var det prøvespill med Birmingham, og jeg tilbrakte mye tid der. Alt så bra ut, men alt var avhengig av at de fikk solgt Nikola Zigic. Plutselig, helt ut av det blå, så gikk avtalen i vasken fordi klubben kom i økonomiske vanskeligheter. Det var et skikkelig mareritt. Virkelig deprimerende. Jeg dro på et prøvespill hos Stoke CIty, men gjorde det ikke så bra, trolig på grunn av hvordan jeg hadde det, forklarer han til Diario de Sevilla.

Neste stopp på veien var Hearts. Sammen med sin tidligere lagkamerat fra Real Madrids yngre rekker, Diego Moreno Minguez, betalte han både reise opp opphold av egen lomme.

Soria imponerte i en treningskamp mot Livingston, som ble vunnet 3-0.

– Keeperen gjorde det bra og så trygg ut. Spissen så bra ut og hadde god ballkontroll. De så begge trygge ut på banen, sa en tilskuer til Edinburgh Evening News.

Men noen kontrakt ble det ikke.

– Hearts? Jeg var der i tre dager... Ingenting skjedde, sier Soria.

Duoen dro hjem til Spania, men ingen klubber viste interesse. De begynte å trene med amatørklubben Canillas for å holde seg i gang.

Men Soria er ikke helt glemt. Real Betis og Sporting Gijon var interessert, men ingen turde å satse på unggutten.

– Jeg var nær ved å signere for Betis B, men så byttet de trener og alt stoppet opp. Jeg trente med Sporting Gijon, men Abelardo Fernandez fortalte meg at jeg ikke hadde nok erfaring til å spille i 2. divisjon. Det var forferdelig ødeleggende, forteller han til ABC de Sevilla.

Tilfeldighetene ville ha det til at da Sevilla fikk tredjekeeperen sin skadet, så husket Sorias gamle keepertrener Javi Garcia på sin gamle elev.

Garcia hadde forlatt Castilla for en jobb med keeperne i Sevilla. Han hentet Soria inn som backup for Sergio Rico og Beto.

– Det var det. Livet mitt endret seg fullstendig. Jeg vil alltid se på Sevilla som klubben som reddet meg fra skraphaugen. Jeg var like ved å slutte, men Sevilla reddet meg. De trodde nok på meg til å gi meg en sjanse, forteller han.

For tilfeldighetene ville ha det slik at Beto ble skadet, og Sevilla-trener Unai Emery hadde ingen betenkeligheter med å sende Soria på banen i cupene.

Mens Rico har stått i Primera Division, så har Soria voktet buret i Copa del Rey og Europaligaen.

Han ble vraket til semifinalene i Copa del Rey mot Celta Vigo, men var tilbake mellom stengene da Sevilla og Athletic Bilbao gjorde opp om en semifinaleplass i Europaligaen.

Og Soria ble den store helten da han reddet straffesparket fra Beñat Etxebarria da kvartfinalen ble avgjort på straffekonk. Og han beholdt plassen mot Sjakthar Donetsk i semifinalene.

Han vet fortsatt ikke om han får sjansen når Sevilla kan bli historisk som den eneste klubben som har vunnet turneringen tre år på rad.

– En av mine største styrker er at jeg ikke føler press som noen negativ ting. Det er helt fantastisk at denne klubben har hatt så stor tro på meg. Det er noe jeg skal feire og ikke bli stresset av, sier han.

Får han sjansen mot Liverpool, så får han også muligheten til å vise de engelske klubbene som hadde muligheten til å signere ham, men som lot ham gå, at de gjorde en feil.