HEVET HÅND: Sanders hytter med neven etter Oregon-seieren, og prøver å holde liv i valgkampen mot Hillary Clinton. FOTO: ROBYN BECK/AFP PHOTO/NTB SCANPIX
HEVET HÅND: Sanders hytter med neven etter Oregon-seieren, og prøver å holde liv i valgkampen mot Hillary Clinton. FOTO: ROBYN BECK/AFP PHOTO/NTB SCANPIX Foto: Robyn Beck

Clinton og Sanders tar én delstat hver

Bernie Sanders ligger an til å vinne nominasjonsvalget i Oregon, mens Hillary Clinton innkasserte en knepen seier i Kentucky etter nok et jevnt valg.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Da 99 prosent av stemmen i Kentucky var talt opp, var det færre enn 2.000 stemmer som skilte Clinton og Sanders. Mediene har ikke turt å utpeke en vinner, men etter flere timer gjorde Clinton krav på delstaten.

– Vi vant nettopp Kentucky. Takk for alle som møtte opp. Vi er alltid sterkere samlet, skriver Clinton på Twitter.

I Oregon var marginene større og på Sanders' side. Med 60 prosent talt opp, utropte mediene ham til vinner med 53 prosent mot 47 for Clinton.

Republikanerne gjorde unna Kentucky allerede i mars, men begge partiene holdt nominasjonsvalg i Oregon på vestkysten tirsdag. Dit er det tre timer mer i tidsforskjell, så både stengetid og resultater lot vente på seg.

På republikansk side fremstår resten av nominasjonsprosessen på overflaten som nærmest et rent pliktløp for Donald Trump. Men både Ted Cruz og John Kasichs navn står fortsatt på stemmeseddelen, og til sammen har de fått over en tredel av stemmene, uten at det er ventet å få noen praktisk betydning. Trump har fått alle de 14 delgatene som er fordelt så langt, men 14 delegater gjenstår før kampen om Oregon er avgjort. (NTB/TV 2)