FÅR NY JOBB:  Kjetil Siem har fått ny jobb i FIFA.
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
FÅR NY JOBB:  Kjetil Siem har fått ny jobb i FIFA. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: Poppe, Cornelius

Kjetil Siem slutter som generalsekretær i NFF – har fått toppjobb i FIFA

Kjetil Siem blir en av FIFA-president Gianni Infantinos nærmeste medarbeidere.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Generalsekretær Kjetil Siem har meddelt forbundsstyret at han slutter i NFF og flytter til Zürich for å bli en sentral del i den nye FIFA-presidentens arbeid med oppbyggingen av nye FIFA.

Det melder Norges fotballforbund (NFF) i en pressemelding 17. mai.

Kjetil Siem, som allerede er på plass ved FIFAs hovedkvarter i Zürich, sier til TV 2 Sporten at det er en enorm tillitserklæring at han nå blir FIFA-presidentens høyre hånd.

– Jeg er veldig stolt og ydmyk. Dette er en enorm tilliterklæring og det er en svær oppgave som venter, sier Siem på telefon fra Sveits til TV 2 Sporten, og fortsetter:

– Nå skal jeg jobbe med en del nye former for implementering og analysere hvordan vi kan effektivisere FIFA-organisasjonen. Å jobbe så tett på FIFA-presidenten blir veldig spennende. Det var etter FIFA-kongressen i Mexico forrige uke at Infantino antydet ting overfor meg. Han inviterte meg til FIFAs hovedkvarter og etter møter i fem-seks timer ble jeg presentert for de ansatte tidligere i dag. Det har vært en spennende reise, forteller han.

– Står foran en gigantisk oppgave
– Hva blir de største utfordringene i din nye jobb?

– Dette er tidenes momentum for fotballen og FIFA. Norge har vært aktive for å påvirke reformer og endringer i FIFA. Svaret kom med Infantino og vi står foran en gigantisk oppgave med mange positive fortegn. Det blir veldig spennende, men mye hard jobbing, understreker han.

NY JOBB: Kjetil Siem sammen med FIFAs president. FOTO: NFF.
NY JOBB: Kjetil Siem sammen med FIFAs president. FOTO: NFF.

Den avtroppende generalsekretæren i NFF har bare positive ting å si om sin nye samarbeidspartner Gianni Infantino.

– Han har plettfri vandel og ikke vært involvert i noe negativt. Det ble forsøkt å koble ham til en sak der han hadde brukt et firma som hadde et forhold til Panama Papers, men det var ingen heftelser der, sier han.

– Angrepene mot meg var belastende
Han innrømmer at det er vemodig å forlate NFF etter fire år i stillingen som generalsekretær. Siem har naturligvis fått med seg kritikken mot ham som til tider har haglet i media.

– Jeg har hatt en fantastisk fin periode i fire år i NFF. Jeg etterlater meg NFF med en trygg og langsiktig økonomi som har sikret arbeidsplasser sju år frem i tid. Noen ganger har det blåst mot deg, og noen ganger blåst med deg. Det er selvsagt hyggelig at det blåser med deg, men sånn er det i fotball. Små ord blir fort store, og det må du leve med på godt og vondt. Men det har vært belastende når angrepene har fortsatt over tid, innrømmer han.

NFF-president Terje Svendsen ønsker Siem lykke til i sin nye toppjobb i FIFA.

– Det er en stor anerkjennelse for norsk fotball at vår generalsekretær blir hentet til FIFA. Kjetil Siem etterlater seg en solid organisasjon med en finansiell kraft til å styrke fotballaktiviteten både i topp og bredde. På vegne av forbundsstyret vil jeg takke han for hans bidrag til norsk fotball. Nå starter vi jobben med å finne hans etterfølger, sier fotballpresident Terje Svendsen til fotball.no.

Infantino: – Siem vil hjelpe meg
Siem ble presentert for de ansatte i FIFA i Zürich i ettermiddag.

– Jeg er veldig glad for å ha Kjetil Siem med om bord i FIFA. Han har internasjonal erfaring og har vist de type kvaliteter jeg trenger rundt meg i arbeidet med å reformere FIFA, sier FIFA-president Gianni Infantino til fotball.no.

Kjetil Siem sier i pressemeldingen at han ser ser frem til nye ufordringer.

– Jeg er selvfølgelig stolt. Det er et stort privilegium å bli vist denne tilliten av den nyvalgte FIFA-presidenten og med de svært spennende utfordringene organisasjonen nå står overfor, sier Kjetil Siem.

– Veldig stolt over det jeg har levert i NFF
Den til tider omstridte generalsekretæren mener dette er en anerkjennelse for mange i NFF.

– Hadde ikke NFF levert som vi har de siste årene - ikke minst med innovative, fremtidsrettede prosjekter og opparbeidet veldig god og langsiktig økonomi, hadde jeg heller ikke fått denne muligheten. Jeg er veldig stolt av hva NFF administrativt har levert i min periode, og administrasjonen og datterselskapene består av utrolig mange dyktige medarbeidere. De fortjener mer anerkjennelse enn de får.

Ifølge Siem blir han nå en av den nye FIFA-presidenten Gianni Infantinos nærmeste rådgivere.

– Infantino har i første omgang tilbudt meg en rolle nær ham selv. Det betyr at jeg blir en av de som blir med på hans avgjørelser. Jeg skal også lede ulike prosesser og prosjekter. Så får jeg en del operative mandater.

Kjetil Siem har fått mye kritikk i norske medier for måten han har drevet NFF på de siste årene. Skyhøye lederlønninger og reiseregninger på nesten 500.000 kroner er noe av kritikken han har måttet svare på.