MØTTE PRESSEN: Jürgen Klopp møtte pressen foran onsdagens finale i Mesterligaen. FOTO: Scanpix
MØTTE PRESSEN: Jürgen Klopp møtte pressen foran onsdagens finale i Mesterligaen. FOTO: Scanpix Foto: Richard Sellers

Klopp: – Hvis vi ikke vinner, så vil folk si at dette var en sesong uten suksess

Jürgen Klopp skrur ned forventningene, og kaptein Jordan Henderson melder seg klar for spill i Europaligafinalen mot Sevilla.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Følg Liverpool – Sevilla minutt for minutt onsdag kl. 20.45

Liverpool-kapteinen skadet kneet i oppgjøret mot Borussia Dortmund i april, men etter åtte uker på sidelinjen er Jordan Henderson omsider friskmeldt.

– Jeg føler meg i god form. Jeg spilte i helgen og jeg er klar til å spille om treneren ønsker at jeg skal bidra, fastslo Henderson på tirsdagens pressekonferanse for finalen i Europaligaen.

Henderson mener Liverpool har store muligheter til å sikre seg troféet.

– Dette er en stor sjanse for oss til å vinne et trofé. Dersom vi vinner Europaligaen vil det være stort for klubben, sier Henderson.

– La Liga er verdens beste
Liverpools manager Jürgen Klopp tror engelske medier ikke vil spare på kruttet om Liverpool taper finalen.

– Dersom vi ikke vinner denne tittelen så vil nok folk si at sesongen vår ikke var en suksess. Men for meg har mye endret seg de siste sju månedene, poengterer Klopp, som utpeker La Liga til verdens beste liga.

– Spania er den beste fotballnasjonen for øyeblikket. De har både managere og spillere på det aller høyeste nivået, mener han.

Den tidligere Dortmund-treneren har hatt en dårlig statistikk i ulike cuper den siste tiden. Han har tapt sine fire siste cupfinaler som trener.

– Men jeg er ikke frustrert over min statistikk i finaler. Selvsagt kunne den vært bedre. Desto lenger vi går uten å vinne noe, jo hardere vil vi prøve. Og til slutt får vi suksess. Det er det jeg tror på, sa Klopp på pressekonferansen.

– Kan bli et stort øyeblikk for dette laget
Tyskeren har stor tiltro på at spillerne vil kunne slå Sevilla.

– Da jeg kom hit var det mange som tvilte på spillerne mine. Nå har de muligheten til å oppnå noe stort. La oss prøve. Jeg er sikker på at spillerne mine er klar, og jeg er veldig fornøyd med hvordan de har spilt. Dette kan bli et stort øyeblikk for dette laget, mener Klopp, som tror småskadde Divock Origi rekker finalen i Basel.

– Det gjenstår to treninger, så vi får se. Men vi har forberedt oss til finalen på en normal måte. Men de siste to ukene har ingen journalister spurt meg om kampene i Premier League. Alle vet at det er en spesiell kamp, mener han.