RISIKERER LIVSTID: Catherine Burn og Neil Gaughan forklarte på en pressekonferanse at de har pågrepet en 18-åring siktet for terrorplanlegging. FOTO: (AP Photo/Rick Rycroft)
RISIKERER LIVSTID: Catherine Burn og Neil Gaughan forklarte på en pressekonferanse at de har pågrepet en 18-åring siktet for terrorplanlegging. FOTO: (AP Photo/Rick Rycroft) Foto: Rick Rycroft

Tenåring siktet for terrorplanlegging

En tenåring er pågrepet i Australia, siktet for å ha planlagt å utføre en nært forestående terrorhandling. Han risikerer fengsel på livstid.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

18-åringen ble pågrepet i Sydney tirsdag etter at politi i en separat antiterroroperasjon gjennomsøkte boliger i Melbourne.

Tenåringen anklages av politiet for å ha vært på utkikk etter mulige steder i Sydney der han kunne utføre terrorangrep, og han skal ifølge siktelsen også ha forsøkt å skaffe seg skytevåpen.

18-åringen ble holdt igjen på flyplassen i Sydney i februar da han forsøkte å forlate landet for å dra til Syria og slutte seg til jihadist-grupper. På det tidspunktet hadde han allerede fått passet beslaglagt.

– Siden da har han blitt holdt under oppsikt av relevante myndigheter. I dag morges ble det besluttet å gripe inn for å hindre et nært forestående terrorangrep, heter det i en uttalelse fra australsk påtalemyndighet tirsdag ettermiddag.

Tenåringen, som er bosatt i Sydney, kan bli tiltalt for forberedelser til, eller planlegging av, en terrorhandling. Det har en øvre strafferamme på livstid i fengsel.

(NTB)