HURRA: Avbildet er elleve av de totalt 15 gjestene som møtte til 17. mai-frokost i Sydney i dag. Senere skal de gå i 17. mai-tog til operahuset. FOTO: PRIVAT
HURRA: Avbildet er elleve av de totalt 15 gjestene som møtte til 17. mai-frokost i Sydney i dag. Senere skal de gå i 17. mai-tog til operahuset. FOTO: PRIVAT

17. mai-feiringen i full gang i Australia: 
– Folk ser rart på meg i bunad

En egen 17. mai-komité i Sydney har fått sperret av gater for norsk parademarsj.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Samlet til 17. mai-frokost på andre siden av kloden står 15 feirende – 13 nordmenn og to norsk-ættede australiere pyntet til fest.

Veien er lang fra Oslo, Bergen, Stavanger, Arendal, Ulsteinvik, Brøstadbotn og Nittedal til Sydney i Australia, men selv «down under» var flagget og sjampanje-flasken i hende.

– 17. mai-feiring må det jo bli, sier Marius Helge Larsen fra Stavanger, som bor og jobber i Sydney.

– Folk så rart på meg

Han har selv tatt på seg rogalandsbunaden for anledningen, til tross for at det er 23 grader allerede klokken 11 på formiddagen.

– Det er veldig varmt å gå i bunad så langt. Litt pinlig å gå med den i gaten. Folk så rart på meg. Det var en fyr som bor i sosialbolig i nabolaget, som tidligere har kjeftet på oss for å snakke norsk. Han ropte etter meg. Tror ikke han liker utlendinger, sier Larsen.

Tog til operahuset

Etter 17. mai-frokost venter tog gjennom gatene, der det er ventet flere hundre mennesker. På facebook-arrangementet sier 324 brukere at de vil delta, og ytterligere 151 melder seg «interessert», i tre-tiden på morgenen norsk tid.

Det er en egen 17. mai-komité i Sydney, som arrangerer parademarsjen. De har snakket med politiet, som skal sperre av flere hovedgater i Sydney for å gjøre løype for de norske feirende. Toget avsluttes ved det velkjente operahuset i byen. Is, kakesalg, lotteri og leker skal også med.