JUBEL: Endelig kan de norske spillerne juble for at deltagelse i A-VM er sikret også neste år, etter at Tyskland slo Ungarn mandag kveld. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
JUBEL: Endelig kan de norske spillerne juble for at deltagelse i A-VM er sikret også neste år, etter at Tyskland slo Ungarn mandag kveld. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: Roald, Berit

Ishockeygutta holder plassen – 100 prosent sikkert

Nå er det helt sikkert - ishockeygutta holder plassen i A-VM for ellevte året på rad.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Moskva (TV 2): Tyskland gjorde jobben mot Ungarn, og sikret Norge deltagelse i A-VM også neste år.

Det viktige oppgjøret i gruppe B startet urovekkende sett med norske øyne, da Istvan Sofron ga Ungarn ledelsen etter snaue ti minutter spilt.

Tyskland er allerede sikret kvartfinale, og skulle være et langt bedre lag enn nyopprykkede Ungarn. Tyskerne og Denis Reul tok ledelsen 2-1, før det ble dro seg til mot slutten med en ungarsk redusering.

Heldigvis for Norge dro Tyskland i land seieren 4-2, og dermed er det umulig for Ungarn å få flere poeng enn Norge.

Spillere og trenere så kampen mellom Ungarn og Tyskland sammen på hotellet, og landslagssjefen var naturligvis lettet.

– Jeg har vært ganske rolig på at Tyskland kom til å slå Ungarn, men det var jo ikke klart før det var noen minutter igjen av kampen. Så det var spennende, og det er naturligvis tilfredsstillende at vi er i A-gruppa også neste år. Så nå blir det jo en mye enklere inngang til Latvia-kampen, sier Johansen til TV 2 på telefon mandag kveld.

Da meldingen kom mandag formiddag om at det fortsatt var mulig å rykke ned, overrasket det både journalistene og de norske spillerne.

– Ja, det er selvfølgelig overraskende. Jeg vet ikke helt hvorfor, men det er ikke noe vi får legge oss opp i. Vi får bare fokusere på kampen i morgen, så får vi vinne den. Da har vi vel det i egne hender, forklarte Mats Zuccarello Aasen til TV 2 etter 0-3-tapet for Russland.

Espen "Shampo" Knutsen mente at det var håpløst av den norske forbundsledelsen å gi spillerne sine beskjed om å senke skuldrene, før de senere måtte gi dem kontrabeskjed.

– Forbundet burde hatt kontroll på dette. Det er en stor tabbe at man ikke kan reglene før man går inn i et mesterskap. Så det er trist, og jeg synes synd på spillerne, for de trodde jo at man hadde klart å sikre en billett til A-VM. Sånn skal det ikke være, sa han til TV 2.

Landslagssjef Roy Johansen så derimot ikke det store problemet.

– Vi har ikke hatt fokus på den andre puljen. Så det har egentlig ikke vært noe tema, og jeg syns ikke det er noe tema heller. Det som er viktig er våre kamper, og det vi kan gjøre noe med. Jeg tror alle ble litt overrasket, og det er litt vanskelig å forstå at det internasjonale forbundet har lagt to arrangørland (Frankrike og Tyskland jou.anm) i samme gruppe. Dette er nok et større tema i media enn i laget, mente 55-åringen etter pressekonferansen mandag.

Norge møter Latvia tirsdag, til det som nå blir en betydningsløs kamp på selveste 17. mai.

Verken Latvia eller Norge har noe å spille for, men de norske gutta vil nok gi landslagssjef Johansen et verdig punktum på hans 15 år lange karriere som landslagstrener.

Med sine 15 år i sjefsstolen er Johansen den landslagstreneren i Norge som har sittet lengst ved roret.