GLEDER SEG: Martin Samuelsen (19) gleder seg til Håvard Nordtveit kommer til klubben. Her feirer han den avgjørende scoringen i finalen av U21 FA-cup. Foto: Scanpix.
GLEDER SEG: Martin Samuelsen (19) gleder seg til Håvard Nordtveit kommer til klubben. Her feirer han den avgjørende scoringen i finalen av U21 FA-cup. Foto: Scanpix. Foto: Richard Sellers

Martin (19): – Veldig glad for at Håvard Nordtveit kommer

Martin Samuelsen håper å kunne lære noe av Håvard Nordtveit.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mandag ble det klart at Håvard Nordtveits nye klubb er West Ham. 25-åringen kommer gratis fra den tyske klubben Borussia Mönchengladbach.

I West Ham blir Nordtveit lagkamerat med Martin Samuelsen.

– Veldig glad for at han kommer

19-åringen setter pris på at han nå har fått en norsk lagkamerat.

– Jeg er selvfølgelig veldig, veldig glad for at Håvard kommer. Han er en meget god spiller. Ikke minst er det gøy med en nordmann til klubben, sier Samuelsen til TV 2.

– Hvordan vil det bety for deg å få en nordmann til klubben?

– Det er ekstra spesielt at det er en nordmann og en haugalending som kommer, men jeg tenker først og fremst at Håvard er en spiller som har vært i «gamet» lenge og en som jeg kan lære masse av, fortsetter stortalentet.

25 år gamle Nordtveit har allerede skaffet seg god erfaring fra klubber på kontinentet. Etter å ha gått gradene i Arsenal og blitt utlånt til klubber på kontinentet gikk spilleren til Borussia Mönchengladbach.

Der fikk han 168 kamper for den tyske klubben. I tillegg har 25-åringen aldersbestemte landskamper for Norge og 28 kamper for a-landslaget.

– Vil tilføre noe på alle områder

Samuelsen er en spiller West Ham satser på. Stortalentet har blitt tøffere mentalt etter utlånet til Peterborough denne sesongen. Nå håper 19-åringen at han kan dra nytte av noen av erfaringene Nordtveit har gjort for å ta steget til å bli Premier League-spiller.

Angriperen tror 25-åringen vil tilføre West Ham noe.

– Han er en god spiller med mange kvaliteter. Håvard har noe å tilføre på alle områder både på og utenfor banen, forklarer 19-åringen.

Da Nordtveit signerte for klubben trakk han frem Slaven Bilic og lagmoralen. Etter en god og imponerende sesong er moralen god innad i laget. Det bekrefter Samuelsen.

– Lagmoralen er veldig bra. Alle er kompiser og vil se hverandre lykkes. Da blir en bedre selv også, forklarer stortalentet.