Foto: Matt Dunham

EM-sølv til Svømme-Henrik

Henrik Christiansen (19) overrasket alle med EM-sølv på 400 m fri mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

19-åringen svømte inn til 3.46,49 på 400 m fri i langbane-EM i London.

Han knep med det sølvet foran ungarske Peter Bernek. Gullet gikk til italienske Gabriele Detti. Han var i egen klasse og fikk tiden 3.44,01.

Christiansen innledet finalen raskere enn i forsøket tidligere på dagen, og viste tidlig at han ønsket å være med i medaljekampen. Ved siste vending hadde 19-åringen for alvor fått opp farten og var nummer tre.

Sølvet, som er hans første medalje i et langbanemesterskap, er veldig imponerende fordi Henrik er inne i en tung treningsperiode.

Formtoppen skal først komme til OL i Rio, og da er det et utrolig godt tegn at han er så nær sin norske rekord (3.46,37) allerede nå.

Christiansen har nettopp avsluttet et høydeopphold, og har i hovedsak fokusert på mengde og lengde på treningene med lav intensitet for å bygge grunnlaget for hardtreningen frem mot Rio.

– Jeg må benytte muligheten til å trene godt den perioden. Det passer litt dårlig med tanke på OL å toppe formen til EM, sa han til TV 2 i slutten av mars.

Han ble kåret til Årets gjennombrudd på Idrettsgallaen 2016 etter at han satte norske rekorder i fjor og tok bronse i kortbane-EM på 1500 fri.