Nådeløse Occéan og Zekhnini sendte Odd forbi Molde

Odd kjørte over Molde på hjemmebane.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Odd - Molde 2-0:

I Skien var det duket for toppkamp da Molde gjestet Odd på Skagerak Arena.

Med seier ville vertene passere gjestene på tabellen og innta andreplassen.

Hjemmelaget maktet å gå forbi Molde på tabellen. Odd var gode mot Molde og vant fullt fortjent 2-0 etter en scoring av Olivier Occéan og Rafik Zekhnini i andreomgangen. Sistnevnte var også nest sist på den første scoringen.

Se sammendraget øverst i saken!

Seieren betyr at Odd ligger fem poeng bak Rosenborg. Den gode tabellsituasjonen gleder Odds trener. Han påpeker nemlig at laget pleier å være best på høsten. Det kan bety at det blir en morsom Odd-sesong.

– Vi er normalt bedre på høsten. Det henger sammen med at vi får trent veldig bra da. Samtidig har vi som regel integrert de nye spillerne når vi har solgt og mistet spillere. Nå har vi mer kontinuitet. Jeg hadde et håp om at vi skulle være mer med på våren enn det vi tidligere har vært og det er vi absolutt nå. Så dette er absolutt bonuspoeng for oss, sier Dag-Eilev Fagermo til TV 2.

Zekhnini mener det morsomt å spille i Odd om dagen og roser Bentley for forarbeidet til scoringen hans.

– Det var en klassekontring, sier stortalentet til TV 2.

– Virker som vi er slitne

For Moldes del var det en tung kamp i Skien. Mohamed Elyounoussi mener laget merket at kreftene ikke var tilstede under kampen.

– Det virker som vi er slitne. Det var tungt i starten. Så får de det målet og det blir tungt når vi ikke setter sjansene våre og blir snytt for straffe. Alt i alt, veldig skuffende, forteller Mohamed Elyounoussi til TV 2.

Ole Gunnar Solskjær mener at det ikke bare var handsavblåsningen som var Moldes problem i dag.

– I dag var vi nest best på de fleste ballene. Jeg synes vi var ok med i andre omgang. Vi tok litt over, men så scoret de på en fin kontring. Det fordi vi ikke klarer å avverge to dueller der. Vi var ikke gode nok og Odd fortjente seieren, sier Molde-treneren til TV 2.

Nådeløse Odd

Molde skapte lite på vertene i Skien. Odd som var det beste laget og skapte flere fine muligheter. Blant annet Fredrik Nordkvelle fikk flere fine sjanser til å sende hvittrøyene i ledelsen, men misbrukte mulighetene.

Molde på sin side fikk en enorm sjanse til å ta ledelsen i førsteomgang. Gjestene kontret, men Fredrik Gulbrandsen fikk litt for spiss vinkel. Avslutningen gikk derfor utenfor mål.

Det var litt utrolig at Odd ikke ledet. Ikke før Rafik Zekhninis fantastisk forarbeid i det 60. minutt kunne hjemmefansen juble. Stortalentet lekte seg litt ute på venstresiden for avslutningen gikk rett på Ethan Horvath.

Occéan plukket opp returen og rundet keeper. Ballen satte han enkelt i mål.

Zekhnini-scoring

Elleve minutter senere økte Zekhnini ledelsen. Bentley kom rundt på venstresiden og slo ballen inn til stortalentet foran mål. Der hadde Zekhnini ingen problemer med å skli ballen i mål. Og vips stod det 2-0.

I det 79. minutt ladet Eidur Gudjohnsen kanon og ballen gikk i hånden på Fredrik Nordkvelle. Dommer Ola Hobber Nilsen valgte ikke å blåse straffespark.

Dermed endte det med seier til Odd.