Sikret tre poeng med sin første scoring for Brann

– Det er guttedrømmen som går i oppfyllelse, sier matchvinneren.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Brann - Stabæk 1-0:

I solskinnet på Brann Stadion bød hjemmelaget opp til fest da Stabæk gjestet Bergen 16. mai.

Det ble en fest på Brann Stadion. Sønnen til Branns trener, Sivert Heltne Nilsen, scoret sitt første mål for Brann rett etter pause. Dermed tok rødtrøyene tre nye poeng og vant 16. mai-oppgjøret 1-0.

Se video av scoringen i sammendraget øverst i saken!

– Guttedrømmen som går i oppfyllelse

Heltne Nilsen kunne knapt ha valgt en bedre dag å bli matchvinner på.

– Det er guttedrømmen som går i oppfyllelse. Det er vanvittig stort, sier matchvinneren til TV 2.

– Så du for deg at du kunne bli helt på selveste 16 mai og foran fulle tribuner?

– Det er alltid sånt man drømmer om. Jeg vet ikke om det var realistisk, men det var fantastisk artig, fortsetter midtbanespilleren.

Han gleder seg til morgendagens tog gjennom Bergen sentrum, og håper stemningen der blir like spesiell som den var på Brann Stadion mandag kveld.

– Da jeg gikk ut på banen i dag hadde jeg frysninger langt oppover ryggen. Det var helt rått å gå ut på banen i dag. Den stemningen som er på Brann Stadion i dag er det ingen som kan måle seg med, forklarte Heltne Nilsen.

Nesten sjokkåpning

Det var bortelaget som fikk den beste åpningen på kampen. Stabæk kontret på Brann etter få minutters spill. Ernest Asante parkerte forsvaret til Brann og stormet inn i sekstenmeteren til vertene. Men avslutningen stod ikke helt i stil med det flotte raidet og Piotr Leciejewski reddet skuddet enkelt.

Etter 16. minutters spill var det Branns tur til å skape noe. Fredrik Haugens corner traff Sivert Heltne Nilsen inne foran mål. Midtbanespilleren fikk headet ballen mot mål, men Mandé Sayouba fikk såvidt avverget forsøket.

Så var det duket for fullstendig kaos i Branns forsvarsfirer. Vadim Demidovs tilbakespill til Leciejewski ble litt for løst. Det luktet Agon Mehmeti som jaktet ballen.

Jonas Grønner prøvde å skjerme ballen mens Demidov skjermet vekk Stabæk-spissen. Men Leciejewskis klarering gikk rett i magen til Demidov. Heldigvis for hjemmefansen fikk Brann-keeperen kontroll på ballen.

Like etterpå var Jakob Orlov nære ved å headet vertene i ledelsen, men det var målløst til pause.

Scoret sitt første mål for klubben

Men det skulle ikke være målløst lenge. Rett etter pause raget Heltne Nilsen høyest på nok en dødball. Denne gangen stanget han ballen i mål. Midtbanespillerens første scoring for klubben.

Morten Morisbak Skjønsberg var nære ved å utligne i det 59 minutt da hans langskudd gikk i tverrliggeren.

Men det var også så nære gjestene kom en scoring. Brann tok tre poeng på hjemmebane.