Thomas (64) fikk ny penis i sensasjonell operasjon

Thomas (64) måtte ambutere penis på grunn av kreft. Nå takker han donoren som har gitt ham en ny i sensasjonell operasjon.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Thomas Manning fra Halifax, USA, er den første amerikaner som har fått utført en penistransplantasjon, ifølge Massachusetts General Hospital.

Operasjonen tok 15 timer og ble utført 8. og 9. mai.

– Vi er ekstremt stolte av å ha utrettet dette etter å ha planlagt det i 3,5 år, sier sjefen for pastikkirurgi ved søkehuset, Jay Austin, på en pressekonferanse mandag.

Se opptak av pressekonferansen øverst!

Manning måtte amputere penis på grunn av kreft. Han hadde aldri trodd han skulle få oppleve å få en ny. Han har gjennom sin lege sendt en hilsen til doronens familie som har tatt et valg som gir ham en ny start i livet.

«I 2012 forandret livet mitt seg for alltid. Jeg hadde et arbeidsuhell hvor jeg skadet kjønnsorganet, og som ble fulgt av en nedslående kreftdiagnose.

I dag begynner jeg et nytt kapittel fylt av personlig håp, og håp for andre som får kjønnsorganet skadet. Jeg vil takke det fantastiske medisinske personellet her på sykehuset, og alle som har gjort dette mulig. De har bokstavlig talt reddet livet mitt.

Jeg vil også takke familien til donoren, som med denne utrolige gaven har gitt meg en ny sjanse.

Jeg takker min mor for å stå ved min side. Med å dele denne suksessen med dere alle håper jeg på en fantastisk framtid for denne type operasjoner»

Dr. Dicken Ko, smiler etter å ha holdt pressekonferansen om Thomas Mannings sensasjonelle penistransplantasjon.  (AP Photo/Elise Amendola)
Dr. Dicken Ko, smiler etter å ha holdt pressekonferansen om Thomas Mannings sensasjonelle penistransplantasjon.  (AP Photo/Elise Amendola) Foto: Elise Amendola

Manning ble valgt ut til å delta i en eksperimentell behandling i et forskningsprosjekt rettet mot krigsveteraner, kreftpasienter og andre pasienter som mister penis, skriver New York Times.

Legeteamet bak behandlingen sier pasienter som mister, eller får store misdannelser på penis, ikke bare får problemer med å uninere, og å være seksuelt aktive, men at det også påvirker identitetsfølelsen deres.

– Det blir et ekstremt privat problem for dem som de ofte lider med alene, sier lege Curtis L. Cetrulo på pressekonferansen.

Samtlige leger skryter uhemmet av Mannings åpenhet og positive holdning gjennom hele prosessen.