TRAVELT: Flere bilister hadde det svært travelt på E6 gjennom Østfold mandag ettermiddag. Foto: UP.
TRAVELT: Flere bilister hadde det svært travelt på E6 gjennom Østfold mandag ettermiddag. Foto: UP.

UP målte fører til 150 km/t – så kom denne bilen susende forbi

Utrykningspolitiet tok to råkjørere på samme sted, og ber folk roe seg ned i finværet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mens patruljen fra Utrykningspolitiet (UP) i Østfold mandag ettermiddag målte en fartssynder som lå i 150 kilometer i timen i 110-sonen, kom nok en råkjører.

– Han hadde minst 170 på nåla, siden snittfarten ble målt til 162 km/t, sier politiinspektør Stein-Olaf Røberg, som er distriktsleder for UP i Øst og Innlandet politidistrikter, til TV 2.

Bilene ble tatt i nærheten av svenskegrensa ved Svinesund da de tråkket ganske mye for hardt på sine respektive gasspedaler.

– Det er mange som har vært på svenskehandel i dag, men vi må få sagt det: Det er ingen ting som bør stresse folk i dag; det er fremdeles lenge til 17. mai, sier Røberg.

Suser forbi UP-bil i over 178 kilometer i timen

Han tror de fine veiene E6 i Østfold byr på, fort kan gi folk en falsk trygghet når de bryter fartsgrensene. For selv om nordgående og sørgående løp er adskilt, betyr ikke det at det ikke kan skje ulykker.

– Det skjer ulykker også på denne veien, det har vi sett mange eksempler på. Du kan treffe andre biler, kjøre i midtdeleren eller havne i grøfta, advarer UP-lederen.

UP i Røbergs distrikt vil fortsette sine kontroller utover kvelden, og han slår fast at det allerede er flere som har mistet førerkortet.

– Ta det med ro, er Røbergs klare beskjed til de som er på vei til nasjonaldagsfeiringen.

Politiet i Hedmark tok også råkjørere 16. mai. Langs E6 sør for Hamar ble fem førerkort beslaglagt, tre fikk forenklede forelegg og høyeste målte fart var 141 km/t i 80-sonen.

Da politiet i Buskerud foretok laserkontroll ved Gjerdal, ble resultatet seks forenklede forelegg, med høyeste hastighet 83 km/t i 60-sonen.