TURISTER: De norske ishockeygutta har kjempet heriorsk i VM, men det ser vanskelig ut å nå en kvartfinale. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
TURISTER: De norske ishockeygutta har kjempet heriorsk i VM, men det ser vanskelig ut å nå en kvartfinale. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: Roald, Berit

Klubbløs VM-spiller: – Jeg har SHL-tilbud

Klubbløse Martin Røymark (29) har spilt et av sine beste VM, og regner med at karrieren fortsetter i svenske SHL.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Martin Røymark (29) har spilt i svenske Färjestad i fire sesonger, men fikk ikke forlenget kontrakten denne våren.

Derfor er Oslo-gutten en av de få norske spillerne som må vise seg frem for nye klubber under VM i Moskva.

Andreas Martinsen (25) står også uten kontrakt etter at ettårs-kontrakten med NHL-klubben Colorado Avalanche opphørte da Denver-klubben ikke nådde Stanley Cup-sluttspillet.

For Røymarks del er det mest sannsynlig at han fortsetter karrieren med sin åttende sesong i svenske SHL.

– Agenten min har en dialog med klubber i SHL, så jeg prater sikkert med han til uka. Hvilke tilbud det er får du spørre han om, sier Røymark til TV 2.

Landslagssjef Roy Johansen uttalte etter kampen mot Sveits at 29-åringen hadde gjort en av sine beste VM-kamper noensinne.

– Det er jo hyggelig at han sier det. Det var bra i de to første matchene, så ble det en del undertalsspill mot Sverige blant annet, sier Røymark beskjedent.

– Har det vært viktig for deg å vise deg frem i VM med tanke på ny kontrakt?

– Ja, man vil jo alltid spille bra når man først er i VM. Man har jo i bakhodet at det kan være en fordel å spille ekstra bra, men jeg tror ikke at jeg tar i noe mer selv om jeg ikke har en klubb, mener han.

– Når regner du med at noe blir klart?

– Plutselig kan det ta noen dager, og det kan også ta noen uker til. Da jeg dro til Färjestad så ble ikke det klart før i slutten av juni, understreker Oslo-gutten.

Martin Røymark har spilt i SHL i sju sesonger, og står med 196 landskamper og 60 VM-kamper for Norge.