ARRESTERT: Etter flere år på rømmen fra politiet ble Christine Jiaxing Lee (21) for kort tid siden arrestert da hun forsøkte å komme seg på et fly til Malaysia. FOTO: FACEBOOK
ARRESTERT: Etter flere år på rømmen fra politiet ble Christine Jiaxing Lee (21) for kort tid siden arrestert da hun forsøkte å komme seg på et fly til Malaysia. FOTO: FACEBOOK

Christine (21) fikk 28,5 millioner inn på konto ved en feil – nå er det avslørt hva hun kjøpte

21-åringen ignorerte politiet og handlet luksusvesker for flere millioner kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I 2012 fikk den australske studenten Christine Jiaxing Lee (21) seg en stor overraskelse.

På kontoen til den daværende 17-åringen hadde det plutselig havnet godt over 28 millioner norske kroner.

Pengene ble overført til Lees konto som følge av en ekstraordinær svikt hos banken Westpac, skriver avisen Sydney Morning Herald.

Arrestert

I flere år har banken og politiet forsøkt å få kontakt med 21-åringen, som i mellomtiden har brukt opp nesten alle pengene.

Lee er opprinnelig fra Malaysia, men flyttet til Australia for å studere for omtrent fem år siden.

Nå skal hun straffeforfølges, etter at hun ble pågrepet og arrestert av politiet da hun forsøkte å komme på et fly til Malaysia denne måneden.

Kjøpte luksusvesker

Nylig har ferske opplysninger i saken lekket til pressen. En liste fremskaffet av Fairfax Media viser hva Lee angivelig brukte mange av millionene på.

Den lange lista domineres av luksusvesker fra merker som Dior, Chanel og Hermes. I tillegg har 21-åringen leid dyre leiligheter i Sydney. Nedenfor følger et utdrag av listen:

  • 17 Dior-vesker.
  • Flere Hermes-skjerf.
  • En rekke Chanel-vesker.
  • Casio kamera med selfie-funksjon.
  • Støvsuger.
  • Mobil.

Ifølge Sydney Herald er en av veskene verdt rundt 895.000 kroner.

Retten i Australia må nå vurdere hvorvidt Lee skal straffes, eller om hun «bare» må tilbakebetale millionene hun urettmessig har brukt. Det kan trolig bli en krevende beslutning.

– Hun tok ikke pengene, de [banken] ga det til henne, sier forhørsdommer Lisa Stapleton til avisen.

Brite fikk 14 millioner

I fjor skjedde noe lignende med britiske Kieran McKeerery. Ut av intet fikk den daværende 21-åringen svimlende 14 677 305 kroner overført til sin konto.

Men i motsetning til Lee valgte McKeerery ikke å røre en krone.

– Jeg var litt fristet, men har lest om folk som har brukt penger som feilaktig har kommet til dem, og kommet i trøbbel, uttalte han den gang.