SKUFFET: Alexander Kristoff sviktet på den første etappen i Tour of California. / AFP PHOTO / Belga / KRISTOF VAN ACCOM / Belgium OUT
SKUFFET: Alexander Kristoff sviktet på den første etappen i Tour of California. / AFP PHOTO / Belga / KRISTOF VAN ACCOM / Belgium OUT Foto: Kristof Van Accom

Kristoff-fiasko i motvinden

Alexander Kristoff ble bare nummer 16 i spurten i California.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Alexander Kristoff skuffet stort og ble bare nummer 16 i spurten på første etappe i Tour of California.

Kristoffs lagkamerater jobbet hele etappen med å taue inn et sjumannsbrudd. To kilometer før mål lykkes de med hjelp av LottoNL-Jumbo.

Men i spurten var Kristoff sjanseløs. Tinkoffs Peter Sagan vant foran Wouter Wippert (Cannondale Pro Cycling) og Dylan Groenewegen (LottoNL-Jumbo).

– Laget kjørte bra, og vi kom oss også i riktig posisjon. Hvis jeg hadde vært sterkere kunne jeg kanskje klart det, men jeg var ikke i nærheten. Vi hadde kanskje eksponert oss litt for mye i vinden, sier Kristoff ifølge cyclingnews.

Det var ventet at det skulle være sidevind på oppløpet, men da feltet nærmet seg mål i San Diego endret det seg til motvind.

– Jeg var faktisk posisjonert perfekt, men jeg hadde ikke en sjanse mot gutta som kom bakfra. Motvinden var sterkere enn vi hadde forventet. Vi visste at det var litt sidevind, men det ble veldig tøft mot slutten. Jeg hadde ikke krefter igjen, så jeg kunne ikke gjøre noe, fortsetter Kristoff.

Nok en gang var Katushas problem at de ikke klarte å holde høy nok fart på oppløpet. Kristoffs opptrekkstog fungerte bra i Tour of Qatar og Tour of Oman, men i Scheldeprijs var det tilbake til gamle synder.

– Sagans gruppe kom i stor fart rundt den siste svingen og passerte oss enkelt. Det var stor forskjell på farten, og da han kom hadde jeg ikke bein til å akselerere, sier Kristoff.

Sportsdirektør Torsten Schmidt var fornøyd med det meste som skjedde frem til oppløpet.

– Vi kom her for å vinne en etappe, og den første etappen var en god mulighet. Laget jobbet veldig bra for spurteren vår, så jeg må si meg fornøyd med jobben hjelperne gjorde. Nå har vi en uke med sykling foran oss. Hvis det kommer en annen mulighet er jeg sikker gutta vil gå for det, sier Schmidt.

Den første etappen i Tour of California var en av få etapper Kristoff hadde mulighet til å vinne i etapperittet. Kun den siste etappen er forventet å bli en massespurt.

PS! Også Mark Cavendish skuffet i California. Dimension Data-spurteren ble bare nummer 29. Sindre Lunke ble nummer 76, mens Lars Petter Nordhaug endte på 93. plass.